van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 21 augustus 2009

zelfopoffering is het mooiste wat er bestaat

Serieus. En dat schrijf ik niet omdat ik naar een katholieke school ben gegaan. Natuurlijk is dat louter mijn visie. Misschien vindt een ander wel wafels bakken het mooiste wat er bestaat, weet ik veel.
Kijk, ik heb me sinds vorig jaar september de laatste tijd weer helemaal opnieuw verdiept in de door Carl Jung beïnvloedde BMTI-typologieën en Keirsey Temperament Sorter (guardians, artisans, idealisten en rationalisten, ik weet echt niet hoe ik die eerste twee niet al te belachelijk kan vertalen), en ook al las ik dat de BMTI geen wetenschappelijke grond heeft (KTS weet ik niet maar ik vermoed net wel), ik kan me er niettemin heel erg in vinden. Ik ben een rationalist, de geek achter de computer zeg maar, en zou complementair zijn met een idealist, de Aljosja Karamazowen, de Rémi's die alleen zijn op de wereld. Niet toevalligerwijs mijn favoriete romanfiguren (naast Quinten uit De Ontdekking van de Hemel, die een idealistische rationalist is ofzo, of omgekeerd ofzo).
Ongeveer de helft van de bevolking zouden guardians zijn, artisans komen ook vrij vaak voor, idealisten en rationalisten zelden. En worden dus bijgevolg ook zelden begrepen. Niet dat ik dat nu erg vind, straks misschien weer wel. Erger vind ik dat het aantal idealisten zo klein is want ik heb gewoon een zwak voor ze. Wat me zo aantrekt aan hen is dat ze zichzelf helemaal kunnen wegcijferen, er gewoon echt zijn voor anderen. Hun ego aan de kant zetten en zich zelfs onbaatzuchtig helemaal geven voor anderen. Ik heb in m'n leven nog niet veel idealisten ontmoet, but man, I fell madly in love with them. En voor minder dan een idealist zou ik zelfs niet willen gaan (ik heb zelf een machtig groot ego dus moet ik wel. Grapje).

Indien interesse, van alle testen die ik gemaakt heb vind ik diegene op de officiële website wel de beste. Ik weet niet meer of je d'r ook gratis je subtype te weten kan komen (is al zo lang geleden) maar daarvoor zijn er wel andere gratis en uitgebreide testen op het internet te vinden (waaronder hier).



Even los van dit bericht: ik merk dat er zich ogenschijnlijke tegenstrijdigheden voordoen op m'n blog (er is er me eentje in het oog gesprongen maar er zullen er vast nog wel meer te vinden zijn) namelijk, dat ik enerzijds een hekel heb aan shoppen maar anderzijds me wel als fashionista uit die moeite doet met haar kleren. Allemaal waar: ik zal nooit zomaar klakkeloos winkels binnen en buiten gaan lopen. Ik zal zelden zomaar klakkeloos een parfumerie binnenstappen en om een lipgloss vragen. Nee, daarvoor ga ik eerst (Soms urenlang! Ik weet het) surfen op het internet op zoek naar welke lipgloss een prestigieuze award heeft gewonnen of de favoriet is van de make up artiesten. En dan stel ik een top drie samen waarmee ik naar de parfumerie trek en daar heel snel weer buiten ben. Op die manier dus.

Geen opmerkingen: