van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 22 augustus 2009

de wet der allen

Hoi. Ik ben me er zeer bewust van dat ik sinds het 'Lekker Slim'-berichtje alsmaar 'intelligentere' posts hier neerpost. Ik heb er absoluut geen behoefte aan om me als 'denkende vrouw' te willen profileren dus laten we dat maar als een speling van het lot zien. Maar en toch, hier alweer een intelligentere post van me dat gaat over meer dan alleen maar een krantenberichtje dat ik ooit opving. Dit gaat over een pure gedachte van me (normaliter hou ik m'n pure gedachtes voor me, net omdat ze gapen bevatten.).
Zo'n ongeveer vijtftal jaar geleden ben ik tot het idee gekomen dat de mens alsmaar menselijker wordt. En daarbij bedoel ik dus naar een alsmaar 'geestelijker' niveau zal evolueren. Ik ben een Darwinist en er dus van overtuigd dat wij dieren zijn. Kan er iemand dit ooit tegenpreken? Mensen zijn geen dieren. Nee? Niet dus.
Als menselijk dier ageren we volgens ons instinct: vreemdelingenhaat, wet van de oppersterkste, handelen naar vrij discriminerende intstinctieve wetmatigheden (dikke mensen zijn, beuh!) die ons gedrag bepalen. Dat allemaal is ons ding. Zonder mezelf te willen bewieroken: ik doe dat niet, ik ken dat amper en ik wil dat niet. Wat voor mij telt is de persoonlijkheid en de rest zie ik bijna nooit. En ik meen dat die visie alsmaar gangbaarder zal worden naarmate de mens evolueert. Of blijven wij echter 'instinct is alles'-apen jegens de andere 'instinct is alles' soort apen? Geen probleem, maar echt?

Laten we ons intussentijd scheren met een keukenmes. :-)

Geen opmerkingen: