van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 3 augustus 2009

Katja en Georgina

Vroeger, ten tijde van m'n Gentse studentenjaren, had ik de gewoonte ontzettend veel tijdschriften te lezen, van allerlei slag: dat ging van erg verantwoorde lectuur tot erg beschamende lectuur. Alleen Dag Allemaal, Blik, Story (kon je toch gratis bij de dokter lezen) en blote mannen-/vrouwenbladen kwamen er niet in. Je moet ergens je grenzen stellen. Enzo, in mijn zoektocht naar alsmaar nieuwe tijdschriften, heb ik Beau Monde en Glossy (toen nog zuiver Nederlands) ontdekt. Zeg maar, Dag Allemaal en Story op wat duurder papier. Net als zoveel vrouwen (ja, zelfs de nuchtere Miranda uit SATC) ben ik ook verslingerd aan de laatste showbizzroddels, zolang het maar allemaal ver van huis gebeurt. En Nederland is voor mij vrij exotisch gebied. Vreemd, maar ik ben echt niet geïnteresseerd in de roddels van de Vlaamse showbizz. Totaal niet.
De enige mij bekende Nederlandse sterren waren toen de lieftallige blonde Linda De Mol, de sexy coole Katja Schuurman, de zonnige huizige René Froger, de immer guitige Paul De Leeuw en de extravagante sopraan Gerard Joling. Oh ja, en Marco Borsato kende ik ook, van de Soundmix Show. En voetballer Ruud natuurlijk, naast al die beroemde Nederlandse schrijvers, kunstenaars en verantwoorde cineasten waar je geen sappige roddels over kon lezen. Anyway, ik heb Beau Monde en Glossy jarenlang gelezen tot ik het allemaal wel online kon terugvinden, en met deze tekst wil ik echt wel ergens naar toegaan.
Wat ik eigenlijk van in het begin af aan wou schrijven (en hiervoor een te lange aanloop heb genomen) is dat er in al die jaren van Nederlandse showbizzberichten twee personen me blijven fascineren: namelijk Katja Schuurman en Georgina Verbaan. Ik vind het gewoon heerlijke, heerlijke wijven: spontaan, zelfrelativerend, echt. Misschien hebben ze niet het allergrootste acteertalent (daarvoor moet je bij Annet Malherbe zijn), ze kunnen vast niet het allerbeste zingen (Wende Snijders doet dat vast beter) maar zij zijn zo ongelooflijk goed in gewoon leuk zijn. Charisma heet dat. Hopelijk krijgen ze ooit es een gezamelijke talkshow. En ik denk dat alleen ik daar op hoop.

Geen opmerkingen: