van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 23 augustus 2010

natuurlijke mageren klagen

Op het internet kom je allerhande plekken tegen waarin de natuurlijke dunnen klagen over de reacties die ze krijgen van de buitenwereld. Gaande van eetstoornis tot eetstoornis. Mensen die er alles aan eten om bij te komen maar het eenvoudig niet lukt krijgen inderdaad heel vaak de stempel van een eetstoornis opgeplakt. Een vriendin van me is ontzettend mager, eetstoornismager maar zij eet als een varken. Aanvankelijk dacht ik ook dat er wat scheelde met haar foodintake, dus niet. We moeten niet te snel oordelen want het is kwetsend als je tegen een natuurlijk mager iemand zegt: "Je moet wat bijkomen want het is niet mooi zo."
In m'n studentenjaren en nog wat jaren later kreeg ik ook de stempel van een eetstoornis opgeplakt: ik ging van overgewicht naar ondergewicht dus het kon niet dat ik at. Rond m'n twintigste viel ik heel veel af en toen ik een schamele 38 kilo woog vond ik dat aanvankelijk wel leuk en probeerde m'n foodintake zo te coördineren dat ik niet meer over dat gewicht ging. Twee jaar later zag ik er de onozeliteit van in en deed niks meer bijzonder om dun te blijven. Maar ik bleef het wel. En kreeg commentaar genoeg. En daarnaast ook altijd het gevoel dat ik moest bewijzen dat ik wel degelijk at.
Sinds twee jaar ben ik wat gevulder, kom ik sneller bij en voel ik ook niet meer de behoefte om te bewijzen dat ik eet. Bijgevolg heb ik nog steeds die reputatie van 'Katie die niks eet' maar ik trek me er niks meer van aan. Overigens ben ik verre van eetstoornismager, verre van, niet natuurlijk mager en ook een pak 'dikker' dan de meeste mensen denken: mijn gewicht zit geconcentreerd op m'n heupen, billen en een stuk van m'n bovendijen. Ik heb net geen saddlebags ofzo. Ik ben zo'n heupgainer: tegenover m'n studentenjaren is m'n heupomtrek met 9 (!) centimeter toegenomen terwijl de rest hooguit drie centimeter uitdijnde. Geconcentreerd bijkomen, zeg maar. Niet alleen qua lengte maar ook qua bodytype pas ik in het Kylie Minogueplaatje en ik kan dat echt niet erg vinden. Ik denk dan gewoon dat ik wat vrouwelijker ben geworden, ja toch? Maar dus natuurlijk magere mensen, treat them like their fat: don't mention their weight.



3 opmerkingen:

Unknown zei

Ja. :)

katie morosky zei

Kylie is inderdaad ja. Als je dat bedoelde. :-)

Valerie zei

Ik vind Kylie eerder nee... ;-)