van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 7 augustus 2010

gaan eten, gaan drinken en gaan dansen

Effe geleden had ik geschreven dat ik het over mijn favoriete horecazaken ging hebben in het Antwerpse en dat ga ik dus nu doen. En ik voeg er ineens de dancings bij want in 't Stad uit eten en drinken gaan om daarna op de barkruk te dansen is a big 'Yeah, we must do that more often.' Ik beperk me tot het district Antwerpen:

Resto's

Oude centrum:

- Pizza Arte: ik was lang kind aan huis in Pizza Arte. Traditionele échte Italiaanse pizza in een decor vol hedendaagse kunst. Mét boeken.

- Pasta: gewoon al jarenlang lekkere pasta. Het feit dat je er soms moet aanschuiven is voor een reden.

- 't Fornuis: sterrenzaak. Als je wat geld over hebt en uitgebreid wil dineren is dit het adres.

- Het Dagelijks Brood: heerlijk zuurdesembrood voor een ontbijt of lunch. Je vindt er ook een op de Mechelsesteenweg maar in het oude centrum is het publiek wat internationaler.

De kaai:

- Zuiderterras: ongetwijfeld het mooiste caférestaurant van Antwerpen. Ontworpen door Bob Van Reeth, de bekende architect. Oh ja, en de keuken is goed.

- Dock's Café: is lang een van m'n favoriete zaken in Antwerpen geweest maar de laatste keer viel tegen want de kok was een andere. Maar mijn gezelschap genoot wel van hun plat. Dus ik schrijf het maar op.

Tussen de Meir en het Stadspark:

- de Lunchbox: gezond snackfood. Ja, dat kan. Keuken en personeel zijn heel internationaal dus je zal soms moeten bestellen in het Engels. Maar it's not like we don't speak the language.

- Kleine Bourla: modern en hip en goede keuken. Was vroeger een populair klein caférestaurant tegenover de grote Bourlaschouwburg vandaar de naam. Klein is het in elk geval niet meer maar de food blijft smullen.

Wilde Zee

- Hungry Henrietta: zaak die bekend is omdat de bekende Antwerpse modeontwerpers er komen. Ja, ik zag ze er bijna allemaal dineren. Maar je kan er ook gewoon lekker eten.

Tussen het Eilandje en de studentenbuurt:

Las Mañas: je bent geen Antwerpenaar als je nog niet in las Mañas bent geweest. De naam zegt het al: Spaans restaurant waar heel 't Stad al jarenlang komt.

Het Eilandje:

- Felixpakhuis: eten in een modern decor. Prijs is te weinig voor de kwaliteit.

Omgeving oud Justitiepaleis:

La Grappa: La Grappa is een échte Italiaan die traditionele Italiaanse pizza's maakt. De eigenaar is overenthousiast en je wordt hartelijk begroet. Klein maar vol omdat het gewoon goed is.

Het Zuid:

- Mo[Made]: beste broodjes van 't Stad. Zeg ik. En ik ben kritisch.

- Caffè Internazionale: New York in 't Stad want je kan er een echt broodje Pastrami eten. Ik zou wel elke dag een broodje Pastrami kunnen eten maar je hebt zoiets als variatie in je voeding brengen.

- Finjan: andere pittazaken kunnen goedkoper zijn maar ik met mijn allergieën kan alleen hen goed verteren. En dat is de beste reclame.

- Particolare: geen sterrenresto maar er werkt wel een sterrenchef. Hoef ik meer te zeggen? Bestel en geniet.

- Zurich: ongeveer 't zelfde als zijn iets bekendere broertje in de straat Entrepot du Congo alleen nòg hipper. Je waant je er in een typische Parijse brasserie en da's nooit verkeerd.

Zuiderpershuis: het is een restaurant én een café én een theater en nog andere dingen. Gericht op exotische culturen en op Zuiderzinnen, literatuurfestival in Antwerpen, moet je er zeker es een kijkje nemen als je bekende schrijvers wil ontmoeten. Gerrit Komrij kwam ervoor uit Portugal.

Hangar 41: alweer een hip caférestaurant op het Zuid maar toch wel de moeite. Omwille van het schitterende decor, de vriendelijk bediening en de puike gerechten.

- Ferrier 30: de familie Lampis (ik zat nog met de kindjes in de klas of op school. Ja, op toenertijd de grootste snobschool voor meisjes in 't Stad. Ik ben er tweede dagen geleden weer heerlijk op afgerekend but I proved them wrong) palmt Antwerpen horecagewijs in en naast Pizza Arte is er de Ferrier. Let niet op het soms chiqué publiek, is gewoon heerlijk eten.

Hippodroom: Net als Ferrier hip, modern en populair. Ik weet niet of u bekend bent met het Parijse Colette (het allerhipste dat er in Parijs te vinden is) maar de bediening doet mij soms aan het personeel in Colette denken. Nice food.

- De Broers Van Julienne: traiteur en resto en vegetarisch. Eet hun groentetaarten, eet hun worteltaart. Niet denken, doen!

- Grand Café Leroy: naast de Broers. Ik zag er ooit het bijna voltalige Woestijnvis personeel dineren. Woestijnvis gaat voor quality. En ze weten het. Ook als ze op resto gaan.

- Den Artist: de Chinees maar dan op z'n Westers met grootmoeders keuken. Dus veel en lekker en toch goedkoop. Ik at er hazenrug (mijn lievelingskostje) voor bijna geen geld. Ik kom er, en graag.

Café's:

oude centrum:

Witzli Poetzli: al jarenlang een vaste waarde in het Antwerpse, klein caféetje met een groot terras in de zomer. Dat vol zit. Uiteraard.

De Muze: den Engel, den Hopper, de Muze, het Zeezicht en het Zuiderterras zijn de bekendste cafés in Antwerpen. Wat den Hopper is voor het Zuid is de Muze voor het oude centrum, een populair jazzcafé. Het café telt in het weekend wel drie verdiepingen en toch zit het altijd vol. Ook goeie live optredens.

Café au Lait: een café dat beroemd staat om z'n cocktails en z'n kleurrijke bediening: Afrikanen en creolen. De obers zijn er knap en er was een tijd dat ik een jaar lang achter een ober van Café Au Lait liep. Jammer dat hij toen een relatie had. In het weekend kan je er ook dansen en de muziek is er funky. Café au Lait, always a good idea.

Mechelseplein:

Kapitein Zeppos: meer een eetcafé en vlak tegenover de beruchte Pallieter waar Herman Teirlinck studentjes 's avonds heel erg dronken kunnen worden en waar je altijd iedereen tegenkomt.

tussen de Meir en het Theaterplein:

Café De Duifkens: een echt bruin café waar je soms de bekende acteurs ziet opduiken. Ik was in elk geval starstrucked toen ik Annet Malherbe er zag opduiken. Jee, wat is zij goed.

Grand Café Horta: drinken in een art nouveau omgeving. En je kan er ook eten.

Het Zuid:

Den Hopper: jazzcafé op het Zuid. Staat bekend om z'n verbluffende live optredens en de BV's die er massaal opduiken. Wel oppassen dat je ze niet dronken aanspreekt. Wordt niet altijd in dank aangenomen.

Chat Le Roi: modern bruin café. Hip volk in een modern bruin café.

Vitrin: pas geopend en nu al heel populair. Je kan er ook heerlijk eten.

Zomerbar: de zomerbar is er dus enkel in de zomer en heel Antwerpen zit er dan, in openlucht, in het bos. Er is een kleine biliotheek en je kan er ook eten. Als ik er kom bestellen we meestal een fles Cava voor 12 euro, wat een prikje is tegenover elders. Om middernacht sluit de zomerbar maar je bent dan toch op het Zuid waar verder geen enkel café meer is te vinden ... not!

Dancings:

Schipperskwartier:

Café d'Anvers: Café d'Anvers is eigenlijk m'n favoriete dancing in het Antwerpse. De omgeving is wel surrealistisch: je zit er midden in de hoerenbuurt in de winkelwandelstraat met prostituees zeg maar. Eenmaal binnen waan je je in een woonkamer, heel gezellig met kleine sofa's. De muziek is af, fantastisch gewoon. Ik dans er meestal op het podium. Everybody, look at me!

Stadspark

Café Capital: Alhoewel Café d'Anvers mijn lievelingsdancing is kom ik vaker in Capital. De hipste dancing van 't Stad. Je kan er dansen met de bekende Vlamingen en de feestjes zijn er goed. In de zomer heb je een groot terras buiten en sommigen blijven in de zomer alleen op dat grote terras zitten. Hoezo dansen? Je hebt er dan ook een heerlijke buitenbar en food.

bij het Noordkasteel:

Magic Spiegeltent: je moet effe zoeken om dit pareltje te vinden maar het is er ontzettend de moeite. Een gezellige tent, letterlijk. Binnenin is het een gewone dancing met geweldige muziek en geweldige optredens. Voor de tent is er een terras en je zit dus midden in de ongerepte natuur. Net zoals de zomerbar is de Magic Spiegeltent er enkel in de zomer.

Het Zuid:

Stereo Sushi: de muziek is heerlijke disco, soul, funk. Mijn muziek dus. Goede dj's, gezellige inrichting en goede sfeer. Maar nu zie ik op de website dat Stereo Sushi blijkbaar verandert in een andere club. Ik ben benieuwd, alle clubs die op die locatie waren zijn altijd grote successen geweest. Ik hou het in de gaten.

Petrol: hier worden ook optredens gedaan, de programmering is super, buitengewoon super, en de feestjes zijn hier leuk. Ongedwongen sfeer en voor een drankje betaal je minder dan in andere dancings.





Geen opmerkingen: