van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 5 augustus 2010

durven surfen

Het ziet er naar uit dat ik deze zomer ga couchsurfen! Het concept: je gaat bij een vreemde slapen in een vreemd land en zelf kan je kiezen of je je huis en/of tijd ook met toeristen wil delen. Da's wat ik ga doen! Het voordeel is: je leert de omgeving kennen via een insider die je misschien met andere insiders in contact brengt en het is een goedkope manier van reizen. Ik heb dit nog nooit gedaan en vind het allemaal 'spannend'.
Eigenlijk ben ik niet zo'n vakantieplanner, ja, ik ga meestal wel elk jaar op reis (lees: op citytrip, mij doe je echt geen plezier met mij op idyllische stranden te leggen. Dan ga ik me vervelen. Tenzij het Club Med is want dan word ik geëntertaind. Ja, ik maak altijd en overal reclame voor Club Med) maar dat is dan meer een 'ingeving' van het moment. Een paar daagjes op voorhand op het internet kijken en dan gaan met de banaan. Dat dus. Een keer ben ik wel voorbeeldig naar een reisbureau gegaan, een week van tevoren en dat was al heel wat, om het jaar daarna weer drastisch het roer om te gooien: ik werd wakker, belde een vriend of ik bij hem kon logeren, pakte meteen m'n koffers, de trein naar de luchthaven en vroeg het eerste het beste ticket met die bestemming. One way. Niemand buiten die vriend en z'n vriendin waren hiervan op de hoogte. Ik had een leuk verblijf maar ik raad het niemand aan: een minimale planning is net iets verstandiger.
En ik ga dus couchsurfen. In Berlijn. Het avontuur lonkt: ergens heb ik wel zin om alweer een one way ticket te kopen en dan wel zien waar ik terecht kom en voor hoelang. In Berlijn kan je zoiets wel proberen denk ik, in Rio de Janeiro daarentegen helemaal niet. Maar ik heb het nu over Berlijn. Hopelijk raak ik er deze zomer nog (met mijn slechte planning) en leer ik er mensen kennen in de kunstwereld die in een hippe wijk in Oost-Berlijn wonen en hun appartement vol hedendaagse kunst daar zo beu zijn dat ze het me gratis geven.


Geen opmerkingen: