van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 11 augustus 2010

postje over dance hits 90's

2 Unlimited zijn weer aan de rol. The 90's are back! Het eerste deel van de nineties is aan mij muzikaal voorbijgegaan. Nee, niet echt waar, ik vond de hitlijsten gewoon vol bagger staan dus daar lette ik niet altijd evengoed op en zocht m'n heil in 'Alternatieve Muziek'. That's right, baby: toen was ik cool aan het headbangen en aan het pogoën en aan het moshen. Wat wij dansen noemden was eigenlijk gewoon wat tegen elkaar aan botsen, we gooiden ons letterlijk op elkaar. Nice. Dus ik vond die hitlijstmuziek voor mussen. Maar ook al vond ik die hits nog zo slecht, ik hoorde die muziek wel voorbijkomen op het toen nog imagobepalende MTV en het bleef wel hangen. En af en toe kwam er wel es een leuk plaatje voorbij in die hitlijsten die werden gedomineerd door eurohouse. Vandaar, volledig in stijl van de 90's revival: the best of house van die eerste helft hitlijsten.

18. KLF - Justified And Ancient: hit van nog voor mijn échte puberjaren en voor de massale eurohouse. Vroeger nam ik cassetjes op van de radio: hollen naar de radio en record. Dit stond vanzelfsprekend op een van die cassetjes.


17. Capella - U Got To Know: hit uit de beginperiode toen eurohouse de hitlijsten overnam en ik dat zo vreselijk vond. Maar dit nummer staat er gewoon.

16. Robin S. - Show Me Love: Robin S. did show us something fantastic. And it is called great music.

15. La Bouche - Be My Lover: pure eurohouse. Zingt lekker weg (Ladadadie dadadada) en danst lekker weg. Fijn nummer gewoon.

14. Dr. Alban - Sing Hallelujah: de rappende tandarts. Oké, dit wordt telkens weer herhaald maar het is ook zo. Net als La Bouche pure eurohouse die iedereen op de dansvloer kreeg. Sing hallelujah! My point exactly.

13. Kristine W - Feel What You Want: oh, wat was ik fan van dit nummer. In die periode ging ik net uit en tot m'n plezier werd dit altijd gedraaid. En dan zei iedereen telkens rond me: "Dit is echt wel een goed nummer." Echt, elke keer.

12. Crystal Waters - Gypsy Woman: toen die song uitkwam reikte mijn Engels niet verder dan yes, no en I lof joew. Maar voor dit refrein heb je geen Engels nodig: ladadie ladadouw!

11. Snap! - The Power: is there anything Snap! can't? Snap! bracht gewoon de beste eurohouse, the cult of Snap!. Come on and snap your fingers! Snap! Snap!


10. Jay-Dee - Plastic Dreams: eenvoudig en toch geniaal. Ja, die!

9. Sagat - Funk Dat: een van m'n lievelingsscenes uit Bernadetje was toen ze met de botsautootjes gingen rijden en de instrumentale versie van dit nummer weerklonk. Knap moment. Maar met of zonder lyrics, het blijft evengoed.

8. Usura - Open Your Mind: de boodschap en de begeleidende psychedelische videoclip (typisch voor die periode) says it all: open your mind. Okay, en dan gaan we ondertussen ook even op de dansvloer staan.

7. Nomad - Devotion: I wanna give you devotion. Hard to resist with a song like this.

6. Snap! - Rhythm Is A Dancer: vaak aangedragen als de beste eurohouse hithouse song van die eerste helft 90's. Rhythm is a Snap!-song. En wat was ook alweer de reden dat Snap! geen songs meer maakt? Oh ja, ze hadden te veel succes.

5. Moby - Go: ik vind Moby de electronica man beduidend beter dan Moby de rock man. En tot zolang hij geen rocknummer heeft geschreven dat naast Go kan staan blijf ik bij die mening. Hij zal dus een geniaal rocknummer moeten schrijven. Ja, ik vind dat hij dat maar even moet doen.

4. Felix - Don't You Want Me : maak je geen zorgen, Felix. Iedereen wil dit nummer horen. En nog es. En nog es. En nog es. Keer op keer maar weer.


3. Guru Josh - Infinity: deze song ìs gewoon voor de infinity geschreven. Wow. Ze hadden hier nooit een geüpdatet versie van mogen maken, aan sommige songs màg je gewoon niét aankomen.


2. Dr. Alban - No Coke: no coke maar wel een lekker ritme, in een vette dance hall style.

1. C+C Music Factory - Gonna Make You Sweat: al in het eerste jaar van de 90's brachten zij de beste dancehousehit van de eerste 90's helft uit. Dé klassieker, zie je overal opduiken in TV-series. En terecht. Als ik zeg: "Everybody dance now!" weet iedereen precies waar het over gaat.



Geen opmerkingen: