van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 25 augustus 2010

favorite style icons


In Hollywood heb je zo van die Best Dressed lijstjes: wie ging er bijvoorbeeld in 2005 het beste en slechtste gekleed? Wie gaf het beste en slechtste van zichzelf? Heel berucht was het lijstje van Mr. Blackwell dat hij al in de jaren '60 opmaakte en jaar na jaar door Hollywood en de fashion wereld gelezen werd maar Mr. Blackwell is niet meer. Toch blijven de lijstjes doorgaan.
En veelal prijken namen als Nicole Kidman, Jennifer Aniston op de best dressed list, namen waar ik me helemaal niet in kan vinden. Van die vrouwen die voor veilig saai gaan. Ik heb daarom m'n eigen lijstje van all time style iconen opgesteld. Een top 36.

Maar nog even tussendoor en buiten categorie: de grootste style icon van de lage landen, moet ik toch even vermelden, vind ik toch wel Axelle Red, ja. En dat vind ik dus al heel lang. Sinds haar prille bekendheid eigenlijk al. Axelle Red kan zich kléden.


De top 36:

1. Björk: Björk staat bij mij beslist op nummer 1. Waarom? Halverwege jaren '90 zag je heel veel Björkimitaties rondlopen, dé stijl van toen. Björk heeft lef, ze gaat voor nieuwe ontwerpers, edgy ontwerpers en ze blijft me fascineren. My number 1 style icon.


2. Jackie Kennedy: Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Er is veel over geschreven, veel over verteld en het is waar, Jackie Kennedy wist zich als geen ander te kleden. Zij staat voor het woord stijl, nooit vulgair, nooit saai, altijd smaakvol.


3. Louise Brooks: Louise Brooks of zij die de bob hairstyle populaire maakte in de tijd van de stille film. Lang geleden dus en toch een haarstijl die nog steeds populair blijft en om de zoveel tijd aan een revival toe is. Net als haar kledingstijl. Zij ìs de Lou Lou van Cacharel.


4. Madonna: een van m'n eerste modeherinneringen is dat onzettend veel meiden er in de jaren '80 bijliepen als een Madonnakloon: afgeknipte panty en handschoenen, minirok, bloesje met de navel bloot en veel juwelen. Oh ja, en kauwgom in de mond.


5. Coco Chanel: ik ben Gabrielle Chanel zo dankbaar want dankzij haar is het eenvoudige zwart elegant geworden. En dat Chanelpakje, never goes out of style.


6. Debbie Harry: Debbie Harry, Deborah Harry, Blondie is een rock'n' roll slash model dame die zich een muze van Andy Warhol mag noemen. En wij vinden haar cool, altijd zo cool.


7. Kate Moss: Kate is op haar eentje verantwoordelijk voor de Boho chic en Rock chic look van de jaren 2000. Nou.


8. David Bowie: David Bowie is de enige man in m'n top 10. En terecht. Zeer terecht.


9. Marlene Dietrich: er zijn weinig dingen zo sexy, iconisch en fascinerend als Marlene Dietrich die een mannenpak draagt.


10. Audrey Hepburn: muze van Givenchy, Breakfast at Tiffany's, prachtige korte coupe. Audrey Hepburn is een legende, op vele vlakken.


11. Joséphine Baker: the year of the cat, the era of Joséphine. Style. Icon.


12. Kylie Minogue: Disco Kylie, Dance Kylie, Indie Kylie, Pop Kylie, Sweet Kylie. Kylie is gewoon altijd leuk.


13. Lenny Kravitz: 18 jaar geleden hield ik ook al van Lenny's stijl. It's a long lasting love affair.


14. Carine Roitfeld: oudgediende van de punk, geniale styliste en tegenwoordig hoofdredacteur van de Franse Vogue.


15. Diana Vreeland: mode was haar werk, haar passie en haar gevoel.


16. C.Z. Guest: als elke WASP, prep, snob, kakker zich zoals C.Z. Guest wist te kleden zou ik nooit meer iets aan te merken hebben op hun kleedgedrag.


17. Grace Kelly: Grace Kelly was zo mooi als een Disney prinses, een Assepoester met de fabulous dresses.


18. Tom Ford: Tom Ford heeft al meer dan een decennium lang dezelfde stijl. Mij ga je daar nooit een negatieve opmerking over horen maken.


19. Katherine Hepburn: Katherine Hepburn en het mannenpak, de mannenbroek, de mannenschoenen. Iconisch.


20. Serge Gainsbourg: Serge Gainsbourg is een van de weinige mannen die zich beter wist te kleden dan de vrouwen waarmee hij zich omringd wist. Respect and we love him too.


21. Humphrey Bogart: niemand is cooler dan Humphrey Bogart. Niemand.


22. André Benjamin: André 3000 is de 2000 versie van de dandy. And we like it.


23. Brigitte Bradot: smokey eyes, nude lips, big hair, haarband, vichey ruitjes. Iedereen was een beetje Bardot in de jaren '60. En nog steeds.


24. Edie Sedgwick: de muze van Andy Warhol en àls je Andy kan fascineren, u begrijpt het vast wel.


25. PJ Harvey: Polly Jean Harvey never gets boring.


26. Bryan Ferry: Brian Ferry in maatpak is een dandy and we like it.


27. Bianca Jagger: Bianca Jagger goes down als de vrouw met de beste wedding dress. Ever.


28. James Dean: slick and cool and sexy. James Dean and his clothes.


29. Patti Smith: Patti Smith is zo'n vrouw die generaties en generaties beïnvloedt met haar fashionstijl en muziek. En zich daar totaal niet bewust van is. Patti Smith heeft lef, Patti Smith is cool, wij houden van Patti Smith.


30. Chrissy Hynde: de frontvrouw van The Pretenders draagt al jaren de beste pony sinds Marianne Faithfull en is androgyne maar sexy androgyne. Chrissy bewijst dat zoiets kan.


31. Kim Gordon: de woman in rock van Sonic Youth presenteert zich al decennialang in leuke rokjes en kleedjes. Onvergetelijk met de grote zonnebril maar daar vind ik geen foto van.


32. Pamela Anderson: ik zal me hier waarschijnlijk voor moeten verantwoorden: in de categorie All American Barbie/sex kitten is Pamela onverslaanbaar. Ik heb haar nog nooit of zelden betrapt op een outfit die haar niet staat, wel integendeel.


33. Anita Pallenberg: de vrouw die verantwoordelijk was voor de look van de Rolling Stones tijdens de Swinging London years. Ex-model, ex-groupie, ex-liefje, stylegoeroe.


34. Françoise Hardy: het echte Franse meisje. Of liever: het echte Parijse meisje. Bij Françoise is het nooit over de top en uitbundig. Eerder eenvoudig maar toch verrassend. En Paris, on sait s'habiller.


35. Marianne Faithfull: die pony, onvergetelijk. Marianne droeg Swinging London Sixties style met klasse.


36. Jean Seberg: de Franse Gamine. Jean werd bekend door haar korte coupje in Au Bout De Souffle maar eigenlijk was de Franse Gamine een Amerikaanse. Stilhouden.



3 opmerkingen:

Valerie zei

Heeft Madonna dan kleren aan?! :-o

katie morosky zei

Hoe ouder ze wordt hoe minder kleren ze draagt. :-) But she can. :-)

Anoniem zei

haha straks lopen ze nog naakt