van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 12 februari 2011

deze post gaat over Ray Cokes

En waarom? Wel, donderdagavond had ik de eer om even met hem te kunnen praten. Ray Cokes, mijn childhood hero. Of nog beter: Ray Cokes, our childhood hero!
In de jaren '90 was MTV Europe zowat het populairste kanaal voor tieners en Ray Cokes was dé man van MTV Europe. Wat hij deed was geniaal. Ook al verstond ik niet alles wat hij ons vertelde toch keek ik elke keer naar zijn MTV's Most Wanted. In de lijstjes van de internationale top 10 televisie werd MTV jaar na jaar tot beste kanaal verkozen, Most Wanted was het beste programma en Ray Cokes de beste presentator. Jaar na jaar na jaar.
Om eerlijk te zijn was Most Wanted het meest anarchistische programma toen op MTV: het enige programma waarin de muziek niet centraal stond maar wel de gastheer, z'n jokes en de live optredens. Iedereen passeerde er: van Take That tot Björk. Oh ja, bij MTV At The Movies en MTV News (MTV News with Steve Blame) stonden de videoclips ook niet centraal maar dat waren programma's van slechts een paar minuten lang. En nu vergeet ik even de eerste populaire reality show: The Real World. Okay, er waren nog wel programma's met weinig muziek maar toch, wat Ray Cokes deed was uniek.
Ray Cokes had een stijl die toen nog ongezien was, hij kwam regelmatig heel dicht naar de camera, zei en deed dingen die andere presentators niet durfden omdat het niet in de 'programma presenteren' code paste. Nu is dat heel gewoon, toen was het revolutionair. En die geniale man liep ik donderdag tegen het lijf. En hij is heel aardig. Jawel.



Geen opmerkingen: