van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 8 januari 2011

de Lenny. Kravitz.

Bij deze wil ik mijn voorgaande bericht rechtzetten waarin ik Lenny ervan beschuldigde een serial cheater te zijn want, ook al kan ik dat bericht moeilijk ontkennen, Lenny Kravitz behoort nog steeds tot een van die twee mannen (de andere is Johnny Depp) waarvoor ik al bijna 20 (!) jaar een crush heb.
Beiden zijn nu (tegen wil en dank of net niet) lid van die institutie: megasterren die bijna iedereen leuk vindt. Johnny evolueerde van tieneridool (21 Jump Street) naar edgy acteur (na 21 JS tot Pirates of the Carribean) tot acteur met naam (vanaf Pirates of the Carribean). Als ik echt helemaal eerlijk ben heb ik wel moeite met zijn megapopulariteit: vroeger mocht ik het amper uitspreken dat ik hem fantastisch vond en nu mag je geen kritiek meer op hem uiten. Johnny Depp is na 21 JS altijd dezelfde acteur gebleven (wich means: goeie rollen, goeie films, goeie prestaties) dus voor mij klopt die publieke afkeer waarna plotse populariteit niet helemaal. Maar ik wil er niet moeilijk over doen.


Lenny Kravitz heeft een heel ander parcours afgelegd: hij begon edgy en cool en is nu bijna zo mainstream (of misschien meer) als Johnny Depp. Hij komt uit een showbizz family (waarover ik nu niet ga uitwijden maar wat ik wel kwijt wil is dat zijn ouders als een van de weinigen toenertijd het goede voorbeeld hadden gezet qua rassen en onderlinge acceptatie. Respect!). Lenny werd bekend als het vriendje van Lisa Bonet, Lisa. Denise van the Cosby Show (ik vind het nog altijd heel jammer dat ze uit de picture is verdwenen want Lisa Bonet is en blijft cool) en nog tijdens hun huwelijk werd hij bekender dan zijn vrouw.
Zijn eerste drie CD's zijn duimen aflikken heel goed. Met z'n dreads. Circus, wat erna volgde is ook nog te pruimen. Een goeie vriendin van me had net zoals ik een jarenlange boon voor Lenny en we hadden tijdens de zomer een pact te gesloten om naar z'n herfst concert te gaan, in Brussel, Vorst Nationaal. Aangezien we toen beiden in Gent studeerden was dat niet zo evident maar we gingen er gewoon voor omdat het om Lenny ging. Een maand ofzo voor het concert wist ze me te vertellen dat Lenny z'n dreads had afgeschoren onder invloed van Natalie Imbruglia en ik heb haar dat nooit echt kunnen vergeven. Het was alsof Samson z'n haren kwijt was! Lenny Kravitz is sexy met of zonder haar maar met dreads had hij net iets meer: dreads (en ik kan het weten want ik heb er tot op de dag van vandaag spijt van dat ik ooit mijn lange dreads heb afgeschoren).


Maar we gingen naar Lenny, we stonden heerlijk goed vooraan wat met mijn lengte een goede zaak is. Cree Summer, een vriendin van hem en Lisa Bonet sinds hun jaren (Cree is ook actrice) uit A Different World, vezorgde het voorprogramma en dat was oké maar het was pas toen Cree riep: "Als jullie nu juichen trekt Lenny al zijn kleren uit!" dat de hele zaal Nationaal uit z'n dak ging. Waarvoor dank, Cree. Tijdens het concert van Lenny, him, him, beleefden we een speciaal moment toen hij ons een hand gaf. Op de trein naar Gent speelden we met het idee ons hand een week en langer niet te wassen. Tieners. I love Lenny. Hope you'll do.





Geen opmerkingen: