van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 9 november 2021

De meest legendarische reportage van Paul Jambers: de Millet tijd

 Het is ondertussen al zo’n 35 jaar geleden en nog steeds is ze berucht: de Millet reportage van Paul Jambers, misschien wel een van de meest legendarische reportages ooit. En werkelijk, het was zo: Chipie, Chevignon, Scapa, Lacoste, Levi’s, Benetton, All Stars, Docksides, Timberlands en natuurlijk: dé Millet. Zelfs de aktetassen waren duur zei Paul Jambers: de Samsonitekoffer. 
Ik geloof dat in het heden, verleden geen tijd zo snobistisch was. En ik geloof ook dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren. Het was over-dreven. Meermaals lag ik krom van het lachen om de KEIHARDE uitspraken van de jongeren, maar het was ook gewoon zo, ze voerden geen toneeltje op. Als je het niet had, werd je buitengesloten, nu kan je je dit niet meer voorstellen. 
Je moet je niet vragen wat er door me heen ging toen ik die beruchte reportage voor het eerst zag. Mijn toenmalige school kwam in beeld (na ongeveer 15 minuten)! De andere school is het Antwerpse Lyceum, de school van m’n allereerste vaste vriend. Verrassend ongelooflijk toevallig dat we beiden zaten op de twee scholen van de meest legendarische reportage van Jambers. 
Het moment suprême: het Damsmeisje somt alllll die merken op, Jambers vraagt haar: “En waarom heb je dat nu niet aan?” Haar antwoord: “Ik heb dat allemaal aan.” Jambers overduidelijk geshockeerd: “Heb je dat ALLEMAAL aan!” Je moet het zien om het te geloven. 



Geen opmerkingen: