van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 18 juli 2010

Maceo Parker in Deurne

Maceo Parker was gisteren in Deurne. Want Deurne is de wereld, Antwerpen de hemel, Merksem de hel. Hoboken is Mars, Berchem Venus. Oorlog en Vrede. Bezali zien we als het hol van Pluto: daar moeten we inderdaad niets van weten. Wilrijk is Jupiter of de planeet Zeus: de koning van ze allen. Over Borgerhout wil ik het niet hebben en over Ekeren al helemaal niet. 't Stad is het universum, ondertussen zou u dat toch al moeten weten. 2010: an Antwerp Odyssey, geniaal. Anwerps chauvinisme is leuk!
Ik heb al geblogd over het fantastische optreden van Prince vorige zaterdag, alsof dat concert niet genoeg was ben ik gisteren voor het eerst naar Maceo Parker gaan kijken. De Funk verwent ons deze dagen. En zo did Maceo, het was gewéldig. Maceo, die vroeger bij James Brown in de band zat en ook bij de P-Funkbands (Parliament/Funkadelic) van George Clinton speelde (nu weet u dus waarom ik hem wou zien), heeft een opzwepende, energetische live reputatie. Ik kwam en ik zag het. Of beter: ik kwam en ik danste, en met mij velen. In het voorprogramma stond N8N, Nathan Ambach dus, en N8N deed wat ik N8N al had zien doen en waardoor ik wekenlang ongeduldig wachtte op z'n CD-release: N8N was Soul, Raw Soul. Z'n CD 'Who Is He?' is een pareltje, u hebt geen enkel excuus om hem niet te halen. Tenzij u muziek haat.
Zoals hierboven geschreven was Maceo dus ook cool. F.U.N.K.Y. FUNKY, with capitals, please! Wij stonden op de eerste rij en deelden lachjes uit met de band en Maceo, onzer Anna Stesia, Valerie De Groodt, viel in de prijzen toen Maceo haar z'n beste imitatie gaf van haar. Maceo was humor en funky. Iedereen vond het cool, iedereen vond het zàààlig, iedereen stond funky te wezen. Ik was al in hyperfunky cool gezelschap en daar trof ik dus òòk nog ander hyperfunky cool gezelschap aan. Onzer Caro@the movies, Caroline De Groodt, vond Nathan Ambach zò schattig en Paul Ambach zò cool. Is ook zo. Leuke avond: supergezelschap, superpubliek en supermuziek. Alleen de fritten waren een beetje slap.

Raw Soul man N8N


"Wat bedoel je, ik ben 60?" energie man Maceo



Geen opmerkingen: