van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 30 juli 2010

little big entertainers

Gisteren had ik een post geplaatst over Jaden Smith, het briljante kind. Wat ik toen nog niet wist is dat Jaden Smith momenteel verguisd wordt door een groot deel van de Amerikanen (hunk?) omdat z'n ouders Will Smith en Jada Pinkett-Smith heten, yeah, de entertainers. Zijn filmcarrière zou hij voor een groot deel aan hen te danken hebben en daar zijn de Amerikanen pissig over. So what? 'Oh nee, Jaden, je bent zo getalenteerd maar je mag niet meedoen aan dit project omwille van de grote naam van je ouders.' Ik bedoel, waar gaat dit eigenlijk over? Like, 'Ik wou dat iemand toenertijd Michael Douglas had tegengehouden want met Kirk, dat kon eigenlijk niet, hé.'
Miley Cyrus, excuse me, Miley maar iemand moet het schrijven, kan niet zingen, niet dansen, niet acteren en kreeg haar eigen serie vanwege Billy 'Achy Breaky Heart' Ray en niemand die Miley daarom haat. Ook ik niet, want wat kan mij dat schelen? En zo zijn er nog vele, vele gevallen van Hollywood nepotisme op te nemen waarvan er, zonder dat er sprake was van enig talent (ik heb het nu natuurlijk niet over Michael Douglas), niemand over viel. En dan staat een Jaden Smith op die het wél heeft en dan mag hij plots niet? Dom, ja écht dom. Men schreef dat hij zich misdroeg bij David Letterman, ik schrijf dat hij gewoon grappig was. Hoezeer ik ook hou van David Letterman, iemand moet hem es aanpakken.
Maar omdat ik gisteren een postje had gepost over een multigetalenteerd kind in de showbizz wou ik daar vandaag over verder gaan. Een top 11 van de jeugdige multitalentjes in de showbizz door de jaren heen (die ik ken):

11. Molly Ringwald

Velen onder ons kennen Molly als queen bee uit the Breakfeast Club, Molly wàs de queen van de Brat Pack maar wat velen niet weten is dat Molly ook aardig kon zingen. Niet voor niets zong en danste ze mee in Annie en werd later gevraagd om een Yankee Doodle Mickey in te zingen (liedje begint op 1:38).


10. Jaden Smith

Bewijs is ook in m'n vorige post te vinden. Oh ja, de boy kan ook nog rappen.


9. Shanice

Er worden weinig mensen geboren met zo'n prachtige stem als Shanice en toch, en toch. Als kind danste ze mee op de achtergrond van het kinderpopmuziekprogramma Kids Incorporated alwaar de kindertjes zelf zongen. Shanice werd niet gevraagd om haar stem maar om haar dans. Dat zegt iets over haar dans (jammer genoeg is deze video niet echt een keihard bewijs hiervan, is gewoon niet te vinden op het net van een jonge Shanice).


8. Alfonso Ribeiro

De kleine jongen die als Michael Jackson kon dansen werd later beroemd als Carlton Banks uit the Fresh Prince die niét kon dansen, oh ironie. Alfonso is een goeie danser én een goeie zanger én kan funny acteren. Er zijn vele bewijzen te vinden op YouTube maar ik ga toch z'n dansmoves plaatsen.


7. Sarah Jessica Parker

Voor ze SJP werd en er pennen vloeiden over SATC was Sarah Jessica Parker een Broadway Annie, danste ze in the American Ballet Theatre (but it's like a school of no reputation). Als ik Sarah toen zag vind ik het jammer dat ze niet meer zingt en danst. It looks fake but it was real (SJP was geen jong kind meer in deze video, ook geen kindervideo van haar te vinden op YouTube en dergelijke).


6. Raven Symoné

Oh adorable Olivia uit the Cosby Show, tot vervelends toe zo adorable. Naast being adorable in the Cosby Show was Raven funny in talkshows, ze rapte, ze zong en ze danste. Raven put the R in Ronderful.


5. Judy Garland

Yeah, Judy. Geen list van brilliant multitalents without Judy. Moet ik u nog vertellen dat ze zong, moet ik u nog vertellen dat ze danste, moet ik u nog vertellen dat ze acteerde? Everybody knows Judy and should.


4. Britney Spears

Britney was ook zo'n jeugdige starter die iedereen achterover sloeg met haar dans en zang. Ja, want toen kon Britney nog zingen (check Star Search). Verder was ze de beste Mousketeer van haar lichting in de nieuwe editie van the Mickey Mouse Club. Misschien wel de beste Mousketeer van de nieuwe editie van the Mickey Mouse Club, The All New Mickey Mouse Club genaamd (MMC). Christina Aguillera had de voice but Britney had it all.


3. Mickey Rooney

Ik moet bekennen dat ik Mickey Rooney niet zo goed ken maar ook ik kan niet om z'n talent heen. Neither Hollywood.


2. Shirley Temple

Er zou een award naar haar genoemd moeten worden: de Shirley Temple is een prijs voor de meest getalenteerde upcoming kindsterretje van het jaar. Dé Shirley Temple. En terecht.


1. Michael Jackson

Niemand kan mij hierin tegenspreken dat hij met stip op nummer een moet staan. Het was ongezien dat een kind zo goed kon dansen, zo goed kon zingen, zoveel charisma had. Michael kon voorbeeldig zingen en voorbeeldig dansen tegelìjkertìjd. Child prodigy.



Geen opmerkingen: