van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 21 november 2010

top cartoon intro van effe terug

Let's go back in time. Omdat facebook onlangs getekenfilmd was, ik bedoel in jeugdtekenfilmmood, wil ik es de voor mij top 10 van de beste 80's cartoon intro's geven. Het gaat hier niet om de kwaliteit van de show, die steevast altijd heel goed was, maar om de intro's. Music pleazz!

1. De Tovenaar Van Oz: het is mijn lievelingssprookje en mijn lievelingsintro. Overal ter wereld vind je andere intro's maar die van de Nederlanden topt! Zie Doortje gaan op de muziek, met Droezel en Blikkie en Lappie en Toto en Gnorken op het gele pad.


2. Jem: bij Jem kan je niet vaak genoeg herhalen hoe Truly Outrageous ze wel is. Die song definieert gewoon de eighties, net als hun kapsels. Roos haar.


3. De Tovenaar Van Oz (Japanse versie): Oz doet het dus weer! En ik zal maar zwijgen over de songs van de films want die zijn ook allemaal stuk voor stuk swingend overweldigend goed. En ik ken zelfs nog de song van het theaterstuk van het jeugdtheater dat toen nog geen postmoderne stukken bracht. "Samen naar de tovenaar in 't verre land van Oz. Want wat hij kan die wijze man is zeker grandioos." Dat zongen ze dus meer dan eens op het gele pad.


En voor de aardigheid wil ik ook de intro van de tekenfilm meegeven. Ook geschreven in de 80's.


4. Clémentine: de serie speelde ze ook bij ons maar de song bleef in het Frans. Frans chauvinisme. Van Engels konden we nog iets maken, van Frans helemaal niets. Maar we konden wel meeknipperen met de vingers. Quand on a seulement 10 ans. Souvent on voudrait bien être plus grand!


5. Mask: stoere serie, echt keistoere serie. Maar zoals zowel jongens en meisjes met Jem meezongen keken hier dus ook niet alleen de jongens naar. Niet te verwarren met Jim Carrey's The Mask. Echt niet doen.


6. Knabbel en Babbel: Disney staat bekend om hun songs en wat de tekenfilmseries betreft is dat niet anders. Veelal coole hippe moderne songs. Ja, Knabbel en Babbel waren best wel hippe eekhoorns. Iedereen wou een eekhoorn zijn.


7. Nils Holgersson: onzettend lief en schattig gezongen en da's vooral de kracht van de song. Als dat ene kleine meisje heel hoog "Nils Holgersson" gaat (met piepstemmetje) schiet je toch gewoon bijna vol? Er bestaan versies waarin volwassenen de intro zingen en da's natuurlijk weer helemaal niet hetzelfde.


8. De Smurfen: ja, de Belgen hebben ook es een goeie intro geschreven. Altijd maar die Amerikanen, er zijn niet veel Belgen maar ze hebben allemaal talent. En dat bewijst deze song. En wat zijn die smurfjes toch schattig. En wie van de jongens was er niet verliefd op het Smurfinnetje? Ah ja.


9. Jody en Het Hertejong: de serie was prachtig en dit nummer sluit er zo goed bij aan. Echt een nummer dat de sfeer van de serie weergeeft, warm en knus op een woensdagavond. En ik vond Jody meteen ook een prachtige naam.


10. Seabert/Vrouwtje Theelepel: valsspelen dus. Eerlijk waar, ik kan niet kiezen tussen Seabert of Vrouwtje Theelepel. Het eerste is leuk vrolijk, het tweede is leuk mooi. Dan maar beiden dus. Niet erg ofzo.




Geen opmerkingen: