van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 14 november 2010

alweer mensen in hokjes: negativisme

Het zal wel in onze aard liggen om ons negatief uit te laten over anderen, ideeën, groenten en Justin Bieber. Ik doe daar niet aan mee, ik ga in de tegenreactie. De revolutie van het positieve! Maar het negatieve heeft een overmacht en daarbij heb je drie types:

- zij die zich negatief uitlaten over àlles: oké, je kan kritisch zijn maar je moet ook niet overdrijven. Er zijn van die mensen die gewoon alles neerhalen, alles afbreken, incl. zichzelf. Je kan met hen omgaan, op eigen risico, maar luister niet te veel naar hen. Knik en denk: wat zei je ook alweer? Het zal vast wel belangrijk zijn geweest.

- zij die zich negatief uitlaten over anderen en zichzelf ophemelen: heet dat dan gecamoufleerde onzekerheid? No worries, want we hebben het door. Zij doen alles fantastisch en wij doen alles slecht. Echt waar.

- zij die zich negatief uitlaten over anderen en over zichzelf zwijgen: geen idee hoe dat mag heten. Jaloezie ofzo? Jaloezie is een vies groen beestje waar je eigenlijk niet naar mag luisteren. Stuur het weg en je zal opgelucht zijn.

Prince zei in een interview met Mel B. dat journalisten hem voortdurend vroegen om zich negatief uit te laten over collega-muzikanten, platenmaatschappijen maar hij weigert dat. Simpelweg omdat het veel leuker en opbouwender is het goeie te onderstrepen. Je mag natuurlijk wel kritiek geven zolang die maar opbouwend is. Alles zomaar gaan neerhalen is nutteloos. En totaal niet interessant.





1 opmerking:

LUC zei

Ollie is zijn Frans weer aan het bijschaven ! daarom kijkt hij altijd als hij de kans heeft naar een Franse zender. Daar was een programma bezig over fysieke handicap en seksualiteit. Men volgde de gehandicapten in dagelijks leven en dan volgde een debat.Daar zat ook een psychiater bij . Ollie bezag hem met een scheef oog , Ollie heeft door zijn jaren ervaring met mensen om te gaan een goeie kennis ! Dat zal hier wat geven , dacht Ollie.

Toen nam hij het woord ; Als Ollie hem goed verstaan had , maakte hij van die mensen brandhout ! " En u doet dit en jij zegt dat en hij beweerd dat ..." Je zag , tot zijn groot jolijt , de arme stakkers in elkaar vallen. Zo negatief reageren op hun gevoelens. Tot de moderator ertussen kwam en zei , dat het niet de bedoeling was om die mensen tot op de grond af te breken ! Ollie walgde van deze man.
Psychiaters zijn nodig , broodnodig ,maar altijd het negatieve uithalen is ook niet nodig !