van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 17 november 2010

hits van '83 tot '88 (reeks 5)

Easy Lover - Phil Collins and Philip Bailey: They both have a history that counts. Phil komt van Genesis en Philip van Earth Wind & Fire. De ene zingt wat hoger dan de andere maar beiden zijn wat je noemt getalenteerd. En dat hoor je aan de song. En ga nu maar allemaal Earth, Wind & Fire uitchecken (I mean, the funkateers). Nu!



Little Lies - Fleetwood Mac: Fleetwood Mac is always like 'if you know them, you like them'. De groep die de ene na de andere klassieker schreef. If you know them, bet you like them. En ook al ben je nog zo klein, Fleetwood Mac schrijft classics voor iedereen. Voor elke periode. Echt: in the sixties schreven ze classic sixties hits, in the seventies, seventies and in the eighties, take a guess, eighties. Classics. Meegaan met hun tijd is een understatement voor Fleetwood Mac. En waar ze nu zijn? In een villa in een Spanje.


You Win Again - The Bee Gees: alweer uit de biecht klappen: ik had een crush op een van de Bee Gees. Je kan ze amper uit elkaar halen en toch had ik het voor Barry Gibb die 43 was toen ik 10 was. Any relationship? Een tijdje waren ze bijna uit m'n geheugen gewist maar toen ik een vriendje leerde kennen die helemaal Saturday Night Gefevered is (en daarmee bedoel ik: cd en film) waren ze er weer! To stay. Ah, ah, ah, Jive talkin'.


Let's Hear it For The Boy - Deniece Williams: Deniece is zo jammer genoeg bijna vergeten en echt wel onterecht. Deze song en Free behoren tot de parels der 80's. Hij zit in Footloose, u weet misschien wel, de 80's film met Kevin Bacon (Kevin Bacon die danst en er helemaal voor gaat) die behoort tot de 80's dance film cultuur. Fame, Footloose, Dirty Dancing en meer. En dan ook nog es in een coole scene: Kevin Bacon leert iemand dansen. Kevin Bacon en dansen, feel the 80's!


True Colors - Cyndi Lauper: ik had het wel voor Cyndi Lauper, al haar hits en voornamelijk dit nummer. She was wild, authentiek with the big voice. Haar klassieker heet 'Time After The Time' te zijn, en is niet minder dan prachtig te noemen al hou ik meer van haar 'True Colors'. De herinnering: ik was kind en zat op woensdagavond met een boterham naar Veronica's Top 40 of The Countown te kijken. En dan kwam Cyndi op en speelde tam tam. Zo indrukwekkend.


Reet Petite (The Finest Girl You Ever Want To Meet) - Jackie Wilson: een playback-/soundmixklassieker uit die tijd waarin men dit allemaal deed op tv en het ontzettend populair was. Iederéén kende dit nummer omwille van het plasticine mannetje in de videoclip met de coole moves. En de 'Rrrreet petite' wat helaas niet iedereen kon uitspreken omwille van de rollende rrr. Na jaren van logopedie en dictie heb ik nog steeds een franse R. Maar men heeft die R ondertussen aanvaard in de Nederlandse taal. Omdat het rochelgeluid eenmaal leuker klinkt.


Smooth Criminal - Michael Jackson: eigenlijk behoeft deze song weinig uitleg. Michael Jackson was nog altijd een hero en ik kan me nog goed herinneren dat we allemaal wild deden over het feit dat ze zover vooroverbogen in de clip (een move die niet valt uit te leggen, of zo'n 45° voorover buigen). Voor ons was het de coolest move na de moondance (ook al was het trucage, ik weet het nog altijd niet en ben - voor die ene keer - niet geïnteresseerd in de waarheid). Michael Jackson was in die jaren de allercoolste popartiest en Smooth Criminal behoort tot een van z'n vele sensationele video's. Iedereen was fan.



Geen opmerkingen: