van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 7 november 2010

Diny gaat op facebook



Vandaag heeft Diny een computer gekregen. Eindelijk! Haar hondje Soezoekie springt nieuwsgierig op en neer maar nu heeft Diny geen tijd voor hem. Ze wil meteen op het draadloze netwerk surfen om zich lid te maken van facebook want al haar schoolvriendjes hebben daar een profiel. Zelfs de juf van gym zou een facebookprofiel hebben. Het lid worden lukt prima. Ze laadt snel een profielfoto en klaar is kees. Nu moet ze snel haar schoolvriendjes opzoeken.
Inmiddels ligt haar hond Soezoekie te janken maar Diny heeft nu geen tijd voor hem. Ze moet snel vriendjes maken op facebook en wel zo veel mogelijk. Ow, een privéberichtje. Het is effe zoeken hoe ze dat privéberichtje moet openkrijgen maar het lukt haar uiteindelijk aardig. Een berichtje van een man die ze niet kent. 'Hey, jij ziet er een leuke meid uit! Hoe oud ben je?' Wat een lieve man, denkt Diny. Snel zoeken hoe ze hem kan antwoorden. Oh ja, daar, antwoordknop. 'Ik ben net 14 geworden.' schrijft Diny terug. Binnen de minuut krijgt ze een berichtje terug 'Gefeliciteerd! Ik wil jou best persoonlijk een geschenkje geven.' Wat een ontzettende lieve man, denkt Diny. En stel je voor een cadeautje! Helemaal opgetogen schrijft Diny hem haar adres en telefoonnummer. Maar hij wil niet bij haar langskomen omdat het voor haar ouders ook een verrassing moet zijn, en oh ja, ze mag het ook aan niemand vertellen. Diny denkt even na, waar zou ze hem in alle geheim kunnen ontmoeten? 'In het parkje om de hoek staat een klein huisje waar je nooit iemand ziet. De ramen zijn open en het huisje is leeg.' Dat vindt de man een goed idee. Ze spreken af voor morgen. Wat een lieve man toch, denkt Diny nogmaals. 'Danku op voorhand.' schrijft ze hem nog.
Haar hond Soezoekie heeft inmiddels op het tapijt geplast maar Diny heeft nu geen tijd voor hem. Nu gaat ze vriendjes op facebook maken. Al snel heeft ze een lijstje met verschillende klasgenootjes van haar en ontdekt tot haar woede dat ze al op verschillende foto's op facebook staat in een houding die eigenlijk vrij lelijk is. Wat sta ik slecht op bijna al die foto's, denkt ze. Liever had ze dat die van het internet werden gehaald. Misschien dat ze er op school wel iets over zegt. Ow, een paar meldingen. Snel lezen. 'Roosje Meulder heeft een foto van u getagd.' Diny weet niet wat dat is. Melding na melding valt te lezen dat ze getagd zou zijn. Het zal wel niets belangrijk zijn, denkt Diny en gaat verder vriendjes opzoeken.


Ze merkt ook dat ze verschillende vriendschapsverzoeken krijgt. Meestal van mensen die ze persoonlijk kent maar ook van onbekenden. Diny aanvaardt iedereen als vriend want ze wil snel veel vrienden in haar lijst hebben. En verder vindt ze het ook wel lief dat al die onbekenden vriend met haar willen zijn. Sommigen schrijven haar zelfs een bericht 'I like to make friends with you.' Diny antwoordt altijd met een 'That's very sweet of you.' Haar hond Soezoekie staat inmiddels te krabben tegen de deur van haar kamer omdat hij buiten wil maar Diny heeft nu geen tijd voor hem. Ze moet snel veel vrienden maken.
Tussen het vrienden maken door kijkt ze ook es naar haar instellingen. Diny denkt dat het het beste is om alles te delen. Ook met de zoekmachines want zo kan men haar snel vinden om vriendjes te maken. Haar hond Soezoekie heeft het krabben opgegeven en legt zich te slapen. Da's goed want Diny heeft nu toch geen tijd voor hem. Omdat ze inmiddels heel veel vrienden heeft gemaakt ziet ze dat ze voor heel veel dingen wordt uitgenodigd. Wat aardig, denkt ze. Ze wil best wel naar alles komen in de omgeving van haar dorp. En de homeparty bij die vrouw die enkel geïnteresseerd is in vrouwen lijkt haar super. Misschien is het wel een pyjamaparty.
Enzo zit Diny uren en urenlang op facebook. Voor het avondeten, na het avondeten. 's Avonds gaat ze met een gerust hart slapen: op een dag tijd heeft ze al 175 vrienden gemaakt en haar vriendenlijst is nu groter dan die van haar beste vriendin Anna. Ze kan haast niet wachten tot ze dit Anna kan vertellen op school.





Geen opmerkingen: