van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 29 oktober 2010

ZuiderZinnen 2010

Met enige keiharde vertraging wil ik het toch es over ZuiderZinnen hebben, editie 2010. Ik ben dus weer gaan werken als vrijwilliger. Ditmaal in een locatie naast een theater. Het was té gek. Voor we vertrokken naar onze post heb ik Vitalski lekker uitgebreid zitten uitlachen omdat je duidelijk kon zien dat hij geschminkt was. Lachen was dat. Eenmaal op de locatie zelf alles backstagebereid gemaakt en gaan met de banaan. Ik was verantwoordelijk voor de debutanten. Eerst was het ontzettend druk omdat de debutanten Y.M. Dangre (mooie jongen, mooie jongen), Franca Treur en Ivo Victoria uitgebreid in de Morgen stonden. Daarna werd het wat rustiger.
Ann Ceurvels was in een goede bui en ik hoorde dat ze als een spetter kon voorlezen. Guido Van Meir, de arme man, zat die hele namiddag in de backstage broodjes met choco te eten. Maar hij bleef kalm. Thomas Claus bleek de allerliefste man ter wereld te zijn met de allerliefste kinderen en de allerliefste vrouw. Alleen van z'n glimlach al word je warm. Zijn kindjes hadden mooi en talentrijk op het bord getekend en wij schreven: 'Dit zijn de tekeningen van de kleinkinderen van Hugo Claus, kindjes van Thomas.' Dat om de studenten maandag te verrassen. Chris Lomme is een ongelooflijke sexy vrouw van in de zeventig. En keilief. Iedereen zei gedurende een uur: "Chris Lomme is keiknap en keilief." Axel Daeseleire kwam als een wervelwind naar binnen en buiten en dat was wel jammer want een van m'n collega's wou hem begeleiden. Ze is namelijk verliefd op Axel Daeseleire. Frans Pollux is een aardige man maar las veel te lang voor. Echt veel te lang. Even was er paniek toen het zoontje van organisator Luc Huybrechts zoek was, na het vele paniekgeroep hebben we hem toch gevonden. En Luc De Vos heeft mij voor iedereen, z'n fans en z'n gezelschap liggen uitmaken. Maar 't was maar om te lachen want daarna kreeg ik een kus. Jeroen Olyslaegers kon jammer genoeg niet aanwezig zijn omdat hij de dag ervoor trouwde met z'n vriendin Nikki Van Lierop. Wekenlang circuleerden er allerlei foto's van hun dag op facebook. Het was alsof ik er zelf bij was.
Daarna was de party in Local en kon je met de schrijvers dansen. Bart Van Loo en Vitalski op de dansvloer. Echt waar. Axel Daeseleire was de dj en draaide meesterlijk. Van Vitalski moest ik een song van Prince aanvragen maar Axel had al een Prince gedraaid en Vital was sowieso toch aan het shaken. We werden getrakteerd door een filmcomponist en goede vriend van Luc Huybrechts, dat was plezant. En ik had alweer de eer om uitgemaakt te worden door Luc De Vos. Ook weer om te lachen. Ramsey Nasr liep er ergens verloren rond, Ernst Löw zat naar de dansende mensen te kijken en een goede vriendin van me werd helemaal gek toen ze Frank Boeijen zag. Ik weet wel niet of hij heeft gedanst. Frank Boeijen op de dansvloer, yeah! Die avond heb ik vooral liggen babbelen met die goeie vriendin van me en Nabil Khazzaka die ik op de vorige editie had leren kennen. De party duurde tot een uur of 1 en achteraf las ik dat Vital nog op café is gegaan met Bert Lézy en mijn goeie vriend Bas. De avond was nog jong voor hem. En de party rocked!

Knappe jonge debutant Y.M. Dangre lijkt een beetje op Björn Andresen, beter bekend als Tadzio.



2 opmerkingen:

ils zei

nice
en aan tadzio heb ik ook gedacht, eerlijk waar...

katie morosky zei

Ja, ze lijken echt zo hard op elkaar! Toen ik die ochtend op ZuiderZinnen een krantje onder m'n neus kreeg en een keigrote foto van hem zag vond ik hem er heel erg leuk uitzien. En later bleek dat ik hem in het echt zou mogen zien. Nice.
Op de afterparty was hij er ook en ik twijfelde of ik hem zou aanspreken maar toch niet gedaan. Zoiets heet verlegenheid! :-)