van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 21 oktober 2010

Jiskefet, Theo en Thea en meer

Ik voel me best wel geroepen om een allang afgelopen programma als het geniale Jiskefet te promoten. Kan mij het schelen dat het allang gedaan is: het Vlaamse In De Gloria is ook al een jaar of tien (bijna tien) afgelopen en nog steeds een hit op YouTube. Sommige mensen denken dat het écht is, echt eerlijk de werkelijkheid. Het Geslacht De Pauw is ook echt. En Wittekerke ook. Baantjer, allemaal echt. Net zoals Jiskefet dus en laat ik het nog es even in de kijker plaatsen door het gewoon hier te vermelden. Jiskefet. Genoeg aandacht.
Sommige geniale Nederlanders zijn te onbekend in België, en ik mag dat best wel jammer vinden. Ik ken ook te weinig van die Hollandse genialen om hier zomaar met de arrogantie van een 'kenner' een who's who neer te schrijven. Eerlijk gezegd ken ik er bitter weinig. Maar ik ben telkens wel ongemeen blij als ik zo iemand ontdek. Een paar jaar geleden nog De Vliegende Panters en dan stuur je enthousiast filmpjes door en dan wordt dat in België doorgaans niet begrepen. Ze denken dat het echt is. Of het moet zijn dat we in België een andere soort humor hebben.
Neem nu Arjan Ederveen (o.a. van het kinderprogramma Theo en Thea). Theo en Thea is cult. Theo en Thea is steengoed. Niemand kan ooit genoeg Theo en Thea-filmpjes plaatsen, en dat kennen we in België wel en dat vinden we overigens wel goed in België maar het andere werk van Arjan Ederveen is hier niet echt bekend. Ook niet door mij want ik kan het niet terug vinden, tenzij een paar geniale video's. Man, ik zou zo graag àlles willen zien wat hij ooit heeft gepresteerd. Ook privé. Ik ga z'n adres opzoeken.
Om maar te melden met dit bericht dat er een bodemloze put vol geniale Nederlandse grappige mensen zijn die wij in Vlaanderen niet zo kennen. Maar ja, waarschijnlijk kent ook niet elke Nederlander Arjan Ederveen. En mocht dit wél zijn vind ik dat best wel knap van Nederland. Van in de wieg al Theo en Thea-filmpjes opzetten. "Jahaa, want ze zijn best wel leerrijk." Was dat maar zo. Maar in de plaats krijg je humor. "Waar gaat het eigenlijk over?" Iedere keer maar weer.





Geen opmerkingen: