van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 9 maart 2011

over Hema en Genk en een hoofddoek

Ik ben eigenlijk wel een beetje kwaad om het feit dat de Genkse Hema een interim ontslaat omdat ze een hoofddoek draagt. En let wel: het gaat puur om die hoofddoek. Er is zelfs geen sprake van racisme want mevrouw is autochtoon. Geen racisme dus maar discriminatie is een ander paar mouwen. Een autochtone met een hoofddoek, oew! Dat kan niet en mag niet, er zouden te veel klachten zijn gekomen van mensen die aanstoot nemen aan die hoofddoek. Waar the f*ck ben je dan mee bezig, man? Nee, ik ben niet kwaad op Hema want die denken gewoon aan hun winsten. Ik zou anders reageren, ik zou zeggen: "Zij blijft en verder wens ik hier niet meer op in te gaan. Prettige dag."
En dan lees je in een online poll dat meer dan de helft pollers het niet zouden kunnen hebben bediend te worden door iemand met een hoofddoek. Grow up, people. Wat maakt het nu uit als je goed bediend wordt? Weet je, ik kan ook aanstoot nemen aan het feit dat jouw parfum mij niet aanstaat. Laat ik daar maar es over gaan klagen. En, het is niet omdat je een hoofddoek draagt dat je onderdrukt wordt. Ja, er zijn vrouwen die het moeten maar evengoed zijn er ook moslima's die er zelf voor kiezen en het beledigend vinden dat er een massa mensen staat te roepen dat ze onderdrukt zijn. Tussen haakjes denk ik niet dat al die Hemaklagers er ook maar een fluit om gaven of die vrouw nu onderdrukt wordt ja of nee. Die zagen gewoon iets dat niet Westers is en kregen de kriebels. Of misschien zagen ze een potentiële terroriste want elke moslim is een potentiële terrorist. Net zoals elke Duitser een potentiële nazi is en elke Vlaming een potentiële collaborateur. Zie je, het slaat gewoon nergens op. Net gelezen en prachtig: Sigmund Freud: "Ik beschouwde mezelf als een Duitse intellectueel, totdat ik de toename van de antisemitische vooroordelen in Duitsland zag. Sindsdien geef ik er de voorkeur aan mezelf een jood te noemen."
Laat iedereen gewoon es zijn wie hem wil zijn, binnen de wet welteverstaan en met respect voor zijn/haar medemens. Dus dit wil niet zeggen dat ik hoofddoeken zomaar zou tolereren waar niemand enig religieus teken mag dragen want iedereen gelijk voor de wet. Maar de wet zegt ook dat iedereen vrij is zijn godsdienst te beleven. Da's een humanistisch recht, man. Tja, vrouwen met een hoofddoek zijn minder gelijk dan zonder zullen we maar zeggen. Legendarische zin uit George Orwell's Animal Farm: 'All Animals are equal but some are more equal than others.' Juist, ja.

Ik merk dat de film anders eindigt dan het boek. Het boek (spoiler) eindigt met die merkwaardige leuze en de varkens die op twee benen gaan lopen. Met deze post doel ik daarop niet op de filmversie.



6 opmerkingen:

Anoniem zei

ls een hoofddoek tot het uniform behoord geen bezwaar maar .
Mijn zoon mag ook geen piercing dragen op school.
Als ik in een tennisclub ga moet ik witte zolen hebben of ik kom het terrein gewoon niet op.Als ik in het leger ga mag ik geen kruisje dragen zijn uiterlijke kenmerken van mijn religie , ben daar ooit voor gestraft geweest en moest het uit doen , is dat dan discriminatie , neen dat zijn reglementen, onverdraagzaamheid , neen , de legerleiding heeft gelijk ik moet me schikken naar de voorgeschreven regels ik wil een knal rood uniform aan in plaats van groen en mijn haar laten groeien tot op de grond want dat is mijn religie , neen dat is niet de regel en dan kom ik er ook niet in simpel . Het is omgekeerde discriminatie waarom mogen moslims wel een hoofddoek dragen en ik geen kruisje ? ik begrijp trouwens de commotie niet waar staat geschreven in de koran dat die vrouw een hoofddoek moet dragen ? nergens ik denk dat deze mensen de onderdrukking van de vrouw beogen en dat is nog een grotere discriminatie. Als zei ons zouden verdragen zouden ze uit beleefdheid geen hoofddoek dragen en zich aanpassen aan de wetten van ons land.Zoals ik dat als Christen ook moet doen of ik word ook ontslagen ga ik nu ook betogen?

11 maart 2011 13:22

katie morosky zei

Mijn punt was: Hema liet aanvankelijk die hoofddoek toe. Mag bij de kledingsvoorschriften van Hema. Het is pas na dat er klachten kwamen van klanten dat die hoofddoek verboden werd. Enkel in die Belgische Hema kon het dus niet omdat klanten daar niet tegen konden. Ik vind dat zielig, echt zielig.
Dit heeft totaal niks met aanpassen te maken: in de Belgische grondwet staat dat er in ons landje godsdienstvrijheid heerst: je bent dus vrij om religieuze symbolen te dragen. Ondertussen kan men die hoofddoek niet meer wegdenken uit de religieuze belevenis van de moslims. In de Bijbel staat ook nergens dat christenen een kruisbeeld moet dragen, doch wordt dit vaak gedragen. Bij moslims is het bedekken van het haar een sterk symbool en vele moslima's kiezen daar vrij voor. En er staat nergens in onze wet dat dit niet mag. Enkel in het leger, in de rechtspraak en andere dingen zal het niet mogen maar verder ben je vrij religieuze symbolen te dragen. Een kruisbeeld mag wel in vele gevallen een hoofddoek niet. En dat klopt niet aangezien er godsdienstvrijheid heerst in ons land. Da's dus zuivere discriminatie.
Beetje raar dat moslims wel een hoofddoek mogen en u geen kruisbeeld want volgens mij is daar nog geen enkel geval over gerapporteerd. Misschien behoort dat dan tot uw persoonlijke ervaring.
Moslims beogen helemaal niet de onderdrukking van de vrouw, als u wat meer over hen religie zou lezen zou u kunnen vaststellen dat dit helemaal niet zo is. Ze krijgen een bruidsschat omdat de vrouw net vrij is te kiezen of ze gaat werken ja of nee. Een kleine minderheid wil inderdaad vrouwen discrimineren en onderdrukken maar dat vind je terug in elke cultuur.
Uit beleefdheid geen hoofddoek dragen is een beetje waanzin. Als men een hond wil slaan vindt men altijd een stok: eerst konden ze geen Nederlands en nu is het zogenaamd die hoofddoek. What's next? En nogmaals: er staat nergens in onze grondwet dat men geen hoofddoek mag dragen. Wat dat dan met aanpassen aan onze wetten heeft te maken begrijp ik dus niet.
Het heeft meer te maken met het Westers superioriteitsgevoel, mijn inziens. Wij hebben geen hoofddoekcultuur maar wel een babecultuur. Alsof dat zoveel vrouwvriendelijker is.

Anoniem zei

Zijn vrouwen gelijk aan mannen volgens de Islam?De islam leert dat vrouwen inferieur zijn aan mannen.
"En vrouwen zullen rechten hebben gelijk aan de rechten tegen hen, overeenkomstig met wat billijk is: maar mannen hebben een graad meer dan zij." Surah 2:228 ( Soerat al-bakara:228 ).Op welke gebieden zijn vrouwen ongelijk aan mannen in de Islam?De Islam leert dat vrouwen minder dan gelijk zijn aan mannen op tenminste twee belangrijke gebieden:Eerstens bij het erfrecht. Het deel van een vrouw is de helft van dat van een man."De man krijgt een portie, gelijk aan dat van twee vrouwen…" Surah 4:11 ( Soerat an-nisaa:11 ).Ten tweede, bij het getuige voor een rechtbank: De getuigenis van twee vrouwen is gelijk aan de getuigenis van een man."En neem twee getuigen van onder je eigen mannen, en als er geen twee mannen zijn, dan een man en twee vrouwen, welke je verkiest, als getuige." Surah 2:282( Soerat al-bakara:282 ).De Islam beschouwt een vrouw als een bezitting.Eerlijk in ogen van mannen is de liefde voor dingen die zij begeren:Vrouwen en zonen; stapels goud en zilver; paarden…" Surah 3:14 ( Soerat aal ‘imraan:14 )De Islam leert dat vrouwen onrein zijn. Wanneer een Moslim man een vrouw aanraakt (zelfs als dit zijn eigen vrouw is) wordt hij als onrein beschouwd voor het gebed.
Wat is de omvang van gezag van een man over zijn vrouw in de Islam?
De Islam leert dat een vrouw onderhevig is aan bestraffing door haar man. Als straf is het slaan van een vrouw of het zich onthouden van seksuele relaties met haar, geoor-loofd.

"Wat betreft de vrouwen van wie je ontrouw en slecht gedrag verwacht, weiger hun bed te delen, geef ze slaag…" Surah 4:34 ( Soerat an-nisaa:34 ).

"Voor degenen die een eed van

Anoniem zei

wordt een wachtperiode van 4 maanden aanbevolen; als zij terugkomen is God vaak vergevend, zeer genadig." Surah 2:226 ( Soerat al-bakara:226 ).Welke regels zijn alleen op vrouwen van toepassing met betrekking tot hun verschijning in het publiek?De Islam instrueert vrouwen om zich altijd te sluieren wanneer zij buitenshuis zijn. En zelfs binnenshuis in bepaalde situaties."En zeg tegen de gelovige vrouwen dat zij hun blik moeten neerslaan en hun bescheidenheid moeten bewaken, dat zij niet hun schoonheid en sieraden moeten laten zien behalve wat er nog van te zien is: dat zij hun sluiers over hun boezem moeten trekken en hun schoonheid niet moeten laten zien." Surah 24:31 ( Soerat an-noer:31 ).
"O, profeet! Zeg uw vrouwen en dochters en de gelovige vrouwen, dat zij zichzelf moeten bedekken met hun bovenkleding (als zij buiten zijn)." Surah 33:59 ( Soerat al-ahzaab:59 ).Met hoeveel vrouwen mag een Moslim trouwen?De Islam staat Polygamie toe: Een man mag vier vrouwen tegelijkertijd huwen.
"Huw vrouwen van je keuze, twee, drie of vier." Surah 4:3
( Soerat an-nisaa:3 ).Opmerking: Aan Mohammed, "De profeet van de Islam" werden extra privileges gegeven. Hem werd een ongelimiteerd aantal vrouwen toegestaan. Vast staat dat Mohammed, behalve verscheidene concubines, 13 echtgenotes had.Ayesha was pas negen jaar oud toen hij met haar trouwde, Mohammed was drieënvijftig jaar oud.De Islam beschouwt de gehuwde vrouw als een seks-object.
"Jullie echtgenotes zijn als een stuk landouwgrond (een veld dat geploegd moet worden) voor jullie, dus benader je veld, wanneer of hoe je wilt." Surah 2:223 ( Soerat al-bakara:223 ).is scheiding geoorloofd binnen de Islam?

Anoniem zei

Een man mag zijn vrouw verstoten door dat mondeling uit te spreken. De vrouw heeft dit recht niet in de Koran.Babe Cultuur??"Het zou kunnen zijn als hij zich scheidt van u, dat Allah hem in ruil echtgenotes zal geven die beter zijn dan gij."
Surah 66:5 ( Soerat at-tahriem:5 ).
Mag een man zich met zijn vrouw herenigen nadat hij haar verstoten heeft?Staat de Islam keuzevrijheid wat betreft religie toe?
De Islam dringt er bij aanhangers op aan om anderen te dwingen de Islam te accepteren. Moslims moeten vechten tot al hun tegenstanders zich onderwerpen aan de Islam, tenzij natuurlijk, die tegenstanders de dood prefereren.
Christenen en Joden mogen gespaard worden als zij "Jizya" (strafbelasting) betalen met vrijwillige onderwerping en vernedering."Vecht tegen diegenen die niet in Allah geloven, noch in de Laatste Dag geloven… noch de ware religie van het volk van het Boek erkennen, totdat zij de "Jizya" (belasting) betalen en zichzelf onderdrukt voelen." Surah 9:29 ( Soerat at-tauba:29 ).

.Leert de Islam de gelijkheid van alle mensen?De Islam leert dat Moslims superieur aan anderen zijn.
"Jullie (Moslims) zijn de besten van volkeren, ontwikkeld voor de mensheid." Surah 3:110 (Soerat aal ‘imraan:110).Volgens Mohammed heeft Allah gezegd dat hij sommige niet Moslims heeft veranderd in apen en zwijnen."Zeg: Zal ik jullie iets meedelen dat nog slechter is, dan vergelding bij God? Wie door God is vervloekt en op wie Hij vertoornd is en wie hij er tot apen en varkens gemaakt heeft en die de Taghoet dienen; zij zijn het die de slechtste plaats hebben en die het verst afgedwaald zijn van de correcte weg." Surah 5:60 ( Soerat al-ma’ida:60 ).

De Cultuur is een verschillende van de onze , staat en kerk zijn nietéén er is een scheiding tussen kerk en staat.Als ik naar mekka zou gaan ?? kom ik zelf daar niet binnen en er geen vrijheid laat staan respect voor onze cultuur.
Wij wonen hier in weelde , in een democratisch land onze wetten en regels zijn hier van toepassing ,ik kom mijn geloof niet opdringen , en zoals gezegd als ik ergens ga werken moet ik soms ook een uniform dragen en mag ik geen religiueze uiterlijke tekens dragen, wil ik dat toch doen ondanks dat mijn baas dat van mij verlangt , dan draag ik de gevolgen ervan , niet omgekeerd.
Dat iedereen zich moet gaan aanpassen aan mij.De mensen die de islam geloven zijn met hun cultuur naar hier gekomen , en nu zouden wij ons moeten aanpassen aan hun cultuur , Dat zij dat binnen hun gemeenschap beleven daar een hoofddoek dragen of op straat geen probleem , willen ze dit binnen een werk doen en dat moet van de baas omdat die mijn lage jeans of piercing niet graag zien,dan moet die piercing uit of word ik ook ontslagen,Meestal zeggen die ook geen religiuze uiterlijke tekenen te dragen mijn kruisje mocht ik ook niet dragen, moet ik nu een schade vergoeding vragen , ant daar draait het blijkbaar om niet om die hoofddoek maar om een schadevergoeding dit heeft niets met geloof te maken , dit heeft te maken met provokatie en uitbuiting van uw eigen geloof.

Anoniem zei

Het heeft niets te maken met superioriteitsgevoel, het heeft te maken met beleefdheid als ik bij jouw op bezoek kom en men vraagt niet te roken zal ik niet roken , als de moslim vraagt om mijn schoenen uit te doen bij hem thuis dan doe ik dat uit respect.Als mijn baas een uniform voorschrijft moet ik me daaraan houden , als een land een cultuur heeft dan verwachten we dat ze zich ook gaan aanpassen aan de wetten van dat land, een taal leren en de gebruiken respecteren , als de islam zich tegen de rechten van de vrouw zich keert kunnen we als vrij land niet anders dan deze vrijheden te beschermen.ik heb ooit eens in een mac dinnald gaan werken en werd ontslagen omdat ik het idiote costuum moest dragen.discriminatie neen , het bedrijf legde die voorwaarden op het was omdat de klanten me zouden herkennen.ik kreeg geen excuses aangeboden , of een job in het magazijn . scheiding tussen kerk en staat is nu eenmaal hier van toepassing. moest ik nu ook gaan betogen omdat ik een mijn c4 kreeg ?