van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 27 maart 2011

Hollywood omdat het moet deel twee

Het vervolg omdat old Hollywood nog altijd moet.

1. Rita Hayworth: Rita Hayworth is de vleesgeworden verleiding en stond mede model voor sexy bomb Jessica Rabbit. Van oorsprong een New Yorkse Latina uit Brooklyn. Maar omdat de V.S. en Hollywood zo racistisch is als wat, ik schrijf de dingen op zoals ze zijn, veranderde ze haar naam in het Angelsaksische Hayworth en werd een megaster. Put the blame on noone, she's a fox.


Put the Blame on Mame from Gilda (1946) door scarlettared

2. Audrey Hepburn: voor mij is ze Breakfast At Tiffany's. Voor anderen is ze misschien My Fair Lady of Roman Holiday voor mij is ze gewoon Breakfast At Tiffany's. Audrey Hepburn is very stylish. Gisteren was ik aan het opscheppen dat ik zo goed ben in make overs en ooit styliste wilde worden. Men vroeg me om kledingtips en ik zei: investeer in klassiekers. En Audrey deed dit als geen ander: the little black dress is zo Chanel en zo Audrey. En Audrey Hepburn is ook een beetje Belgisch, jawel. Ook Nederlands.


3. Judy Garland: ik was werkelijk geshockeerd toen bleek dat men eerder de coverversie van Somewhere Over The Rainbow kende dan het origineel. Het origineel! Niks kan tippen aan het origineel! Judy Garland was, wild guess, 14, en zong met een volwassen stem een van de mooiste liederen ooit geschreven. Hollywoodroyalty met vele huwelijken. En heeft veel 'friends of Dorothy'.


4. Greta Garbo: de meest mysterieuze van ze al: Greta Garbo. Een Zweedse schone die vooral zweeg. 'I want to be left alone.' Maar achter de coulissen zou ze net als Marlene Dietrich vele minaars en minaressen hebben versleten. Weinig is gekend over haar privéleven omdat ze erover zweeg. Geen autobiografie dus.



5. Kirk Douglas: Kirk Douglas, Michael Douglas. Michael Douglas is een held maar Kirk, sorry, nog net iets meer. Knappe vent met een talent om u tegen te zeggen. Niet voor niets werd hij een van de favorieten van Stanley Kubrick. Stanley, de legendarische perfectionist.



6. Betty Grable: Betty Grable staat vooral bekend om haar benen. Tijdens de oorlogsjaren trok men een pin upfoto van haar en die foto werd vervolgens de meest legendarische pin upfoto ooit. Populaire actrice die later in televisieshows verscheen waarin ze ook, jawel, haar benen liet zien.



7. Lana Turner: t-shirt girl. Echt waar, Lana Turner stond aanvankelijk bekend als de t-shirt girl omdat een t-shirt toen nog niet algemeen goed was en ze goed stond met een t-shirt aan. Haar liefdesleven was turbulent want haar dochter schoot op haar minnaar. Ik zou dat ook doen, no doubt. Don't mess with us.



8. Vivien Leigh: Gone With The Wind, oh yeah. De rol die haar beroemd maakte. Ze had een ja/nee relatie met ja/nee gay actor sir Laurence Olivier. Volgens mij was hij gay. And life imitates art: ze speelde met verve de gekgeworden Blanche in 'A Streetcar Named Desire', in real life was ze ook niet echt stabiel. Maar wat een actrice! Go see that movie.



9. Tracy Spencer: de man van Katherine Hepburn. Fact: ze was niet echt de vrouw want Tracy Spencer bleef bij z'n vrouw maar ging met Katherine. Dat was geen geheim. De tranen van Katherine in 'Guess Who's Coming To Dinner' zijn echte tranen want ze wist dat Tracy ging sterven. Hollywoodkoppel, dat niet mocht. En beiden in de lijst van the All Time Greatest Movie Stars van AFI.


10. Doris Day: de eeuwige maagd van Ohio en Britney Spears volgde in haar voetspoor. De immer kuise Doris Day was zo populair dat ze een postergirl was en het voorbeeld voor puriteins Amerika maar achter de coulissen ging het er natuurlijk heel anders aan toe.



2 opmerkingen:

LUC zei

Elk zijn verhaaltjes Vivian Leigh , die walgde van Clark Gable in "Gone with the wind" Hij was een fervente look eter en zij haatte look.

Judy Garland , aan de drank verslaafd na een slecht huwelijk met Vicente Minnely . Liza is mùaar een shaduw van haar moeder.

Venerische ziektes was als de pest in Hollywood , bijna iedereen in de stomme film (tot 1928) was besmet.
Een van de grootste slachtoffer werd Errol Flynn

Mooie blog Stephanie !

katie morosky zei

Hey Ollie, dat wist ik niet van Vivien Leigh en Clark Gable. De charmante Clark Gable, een looketer! :-)