van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 3 maart 2011

hollywood omdat het moet

Ik heb iets met legendarische Hollywoodsterren. Legendarisch is mijn persoonlijke definitie van Hollywoodmensen voor de jaren '70. Nog niet zo heel lang geleden zei iemand me: "Ik krijg hoofdpijn van zwart wit-films." Ten eerste kan ik me niet voorstellen dat iemand ooit hoofdpijn krijgt van zwart wit, ten tweede: wat mis je dan allemaal met zo'n ingebeelde hoofdpijn!?
Elizabeth Taylor was vervolgens onbekend, volgens hen. En da's bijna onverteerbaar. Om maar een onvergetelijk iemand te noemen want iedereen weet dat ik kick op Monroe. Marilyn. Of nee, sorry, eigenlijk weet bijna niemand dit.
En ik merk dat ik de klassebak klassevolle Audrey Hepburn niet heb vernoemd. Of de legendarische Rita Hayworth. Check hen out too!

Klassiek interview met de grootse Katherine. Excuses voor de reclame.



Snelcursus Hollywood legendes met Katie:

Katherine Hepburn: Katherine Hepburn is ooit es verkozen tot de beste actrice ooit. Meryl Streep kwam erna. So you know what about this is.


Humphrey Bogart: als je nog nooit van Humphrey hebt gehoord hou dat dan alsjeblieft voor jezelf aangezien niemand hierom gaat juichen. Niemand. Humphrey is cool en je weet niet wat cool is tot je een Humphreyfilm hebt gezien.


Charlie Chaplin: iedereen kent hem, if not: leuk dat je internet hebt ergens waar niemand ooit komt. Voor de bewoners van deze wereld: ik heb The Great Dictator liggen en nog steeds niet bekeken. En ik schrijf dit met ezelsoren vanuit de hoek.


Marilyn Monroe: bijna alles aan haar imago was fake. Ik bedoel, ze was een intelligente boekenwurm. Imagine that. Marilyn Monroe is een dame met rondingen. En ze had ook een acteercarrière. Al ben ik vooral fan van haar intelligentie, check haar citaten en u zal begrijpen waar ik op doel. Onderschat genie.


Clark Gable: hij was de knapste man waar vrouwen voor naar de cinema gingen. Mannen ook, hoor. Weet je, ik zag de meest romantische film since ever volgens de filmgeschiedenis en eigenlijk is die meest romantische film since ever totaal niet romantisch. Ik heb het nu over Gone With the Wind. Goeie film, oscarwaardig en 'Frankly my dear, I don't give a damn.'


Elizabeth Taylor: Eliza, Liza, Beth Taylor. Alles wat ik verder zou schrijven zou afbreuk doen. Toch: ze staat mede bekend om haar violette ogen met een dubbele rij oogwimpers. Snowflakes that stay on my nose and eyelashes (My Favorite Things). Wimpers is iets waar we songs over schrijven.


Marlon Brando: hij is mijn favoriete acteur en ik wil gerust toegeven dat ik meerdere keren verliefd op hem ben geweest: 'A Streetcar Named Desire', hij die z'n t-shirt uittrekt. Rawr.


Bette Davis: volgens het kennerswereldje de beste actrice na Katherine Hepburn en voor of met Meryl Streep. Zegt het kennerswereldje. Check haar films of check haar citaten. Of check gewoon haar.


Marlene Dietrich: natuurlijk haar. Was het Betty Grable of Dietrich die de mooiste Hollywoodbenen heeft? Is like Dylan of Brando? Vragen die generaties bezighoudt.


James Dean: I Love him. En zo is het maar net. Rebel without a cause. Totally James. 'You're tearing me apart!'


Cary Grant: ik ken hem niet goed en wil me er best voor schamen. Maar zelfs ik die hem niet goed ken wil zijn belang onderschrijven. Overigens, je hebt Clark Gable, Cary Grant en sir Laurence Olivier. Mannen die nu Brad Pitt heten. Sir heb ik trouwens bewust met kleine letter geschreven want ik ben tégen de praktijk dat mensen in de adelstand worden verheven. Ik zou weigeren, echt waar. Want zo wordt weer eens onderschreven dat adelmensen meer zijn dan het gewone ons volkje. Ik zeg awoe! Still love sir Mick Jagger though.


Mae West: ze komt uit New York en iedereen weet waar New York voor staat: sex and the city. En da's wat ze deed: 'Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me?' Mae op en top.



Geen opmerkingen: