van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 29 september 2010

westerse astrologie volgens katie

Er was eens een tijd waarin ik in astrologie geloofde. Ik was een puber, op zoek naar mezelf en dacht het in astrologie te vinden. Vandaag liggen de kaarten wel anders. Maar niettemin, omdat ik er ooit zo fanatiek in was kan ik het moeilijk loslaten. Alleen heb ik nu alternatieve eigenschappen voor sterrenbeelden bedacht. Believe it or not. Ik ga het gewoon neerschrijven.
Ik heb getracht om een algemeen beeld te geven. No need to believe it.


Ram: in de traditionele astrologie worden ze beschreven als drammerig, egocentrisch en naïef. Maar ik vind Rammen gewoon aardig. Té aardig soms. Als je stront op hun hoofd smeert gaan ze brullen en vechten om een seconde na die ene boks je meteen te vergeven. En ze zijn naïef, werkelijk. Zien wel kwaad in andere mensen maar toch gaan ze een praatje doen met al die kwaaie mensen. En je kan met hen doorbomen over dingen die niemand anders interessant vindt. En ze zijn zo té gericht op details die niemand anders belangrijk vindt. Rammen zijn leuk, als je 't niet erg vindt om aldoor enthousiast te zijn over iets heel oninteressants.
Het mindere van een Ram: soms drammen ze te hard door over wat zij alleen interessant vinden. Je kijk toe, je moet wel want 't is een monoloog, en weet dat als je de kamer zou verlaten het geen enkel verschil zou uitmaken.


Stier: Stieren zijn gezellig. Ik kan ze weinig anders beschrijven dan gezellig. Als je een feestje houdt waarin niemand tegen elkaar praat, nodig een Stier uit en hij zal ervoor zorgen dat het feestje een feestje wordt. En kom je bij de Stier thuis is het altijd leuk. Ze zijn zo, gezellig, ja gezellig. En ze houden van eten! Belgen en Stieren zijn Bourgondiërs. Hou een feestje en nodig een Stier uit. Doe een etentje en nodig een Stier uit!
Het mindere van een Stier: ik ben een Steenbok en Steenbokken zijn zelden of nooit gezellig.


Tweelingen: ik weet niet anders dan dat ik Tweelingen heel dubbelzinnig vind. Enerzijds zijn ze gek. En ik bedoel dan, werkelijk gek. Maar anderzijds zijn ze ook zo sociaal aangepast dat ze bijna saai worden. En ze zijn lief, ja. Tweelingen zijn altijd zo ontzettend aardig.
Het mindere van Tweelingen: zijn ze lekker gek of vervelend saai? I dunno.


Kreeft: mijn tegenpool volgens de traditionele astrologie en eigenlijk is dat wel waar. Kreeften zijn bezorgd. Ze zijn bezorgd voor jou. En voorzichtig. En o zo sentimenteel. Als je hen leert kennen kijken ze een maand of twee naar je vanop een afstandje en pas dan gaan ze met je praten. En als ze je leuk vinden blìjven ze je leuk vinden. Je komt nimmer van hen af en da's ook wel het leuke aan een Kreeft: als ze je eenmaal oké vinden zijn het doorgaans de trouwste vrienden.
Het mindere van een Kreeft: ik ben een Steenbok dus ik loop weg van sentimenten.


Leeuw: en hier komt ie. Er zijn twee sterrenbeelden waar ik doorgaans op val en een van hen is de Leeuw. Leeuwen zijn zalig: je kan met ze lachen, ze zijn joviaal, ze nemen niet snel iets kwalijk. En ze lachen. Leeuwen lachen zo vaak. Ja, ik heb het wel voor ze. Zo ontzettend wel.
Het mindere van een Leeuw: voor een Leeuw heeft alles, ook kritiek, een hoog entertainend gehalte. Enige sérieux is er niet bij.


Maagd: met een een Maagd klikt het en blijft het klikken. Maagden hebben humor. Dat soort droge humor waarbij iedereen in een bulderlach schiet. Ik ben al heel vaak best friends geweest met een Maagd. We begrijpen elkaar met een blik. Omdat we allebei zo zielig kritisch zijn en ik met hen keihard kan lachen.
Het mindere van een Maagd: Maagden zijn zo kritisch dat je in hun buurt op je tippen gaat lopen en over elk woord nadenkt dat je logopedisch verantwoord uitspreekt. Spontaan is niks voor een Maagd.


Weegschaal: met een Weegschaal is het net als met een Stier: we kijken naar elkaar en we weten: this might be good! Weegschalen zijn zo charmant dat je al snel verliefd op hen wordt. Als ze in een doordeweekse normale bui zijn zijn het de aardigste mensen die je ooit mag ontmoeten. Maar soms, zo af en toe, hebben ze een mindere bui en komen ze kattig uit de hoek. En dan schrik je. Maar een seconde later zijn ze alweer zo aardig. Weegschaal is charmant.
Het mindere van een Weegschaal: als ze in een slechte bui zijn maaien ze al je zelfvertrouwen weg met een woord. En ze beseffen dat niet eens.


Schorpioen: ze hebben een slechte naam en da's eigenlijk best wel onterecht. Ik heb zo'n periode gehad waarin ik een duo vormde met een andere best friend en die andere best friend was veelal een Maagd of een Schorpioen. Schorpioenen zijn heerlijk diepzinnig. Ze denken meer na dan de meesten onder ons en hebben bijgevolg ook net iets meer te vertellen. Ze zijn fanatiek maar leuk fanatiek: een Schorpioen reist een dagje naar Parijs voor een tentoonstelling.
Het mindere van een Schorpioen: ze zijn nogal fanatiek. Nogal. Een jaar lang elk uur elke minuut dezelfde passage voordragen. Totally Schorpioen.


Boogschutter: met Boogschutters kan je lachen. Ja echt dus. Ze zijn doorgaans altijd in een goede bui, te vrijgevig en met hen kan je lol trappen. En ze zijn eerlijk, soms te eerlijk. Soms geven ze wel hun te eerlijke mening waar je helemaal niet om had gevraagd. Outch. Maar 't is altijd wel goed bedoeld dus word je niet snel kwaad op hen. En vergeet niet dat de Boogschutter jouw boodschappen heeft betaald.
Het mindere van een Boogschutter: ze beledigen je "Ha, zou je es niks aan je sjlissen doen?" en weten je daarna nog es te beledigen met alles wat je hen vertelt. Maar helemaal onbewust. En zij vinden dat humor.


Steenbok: ik ben een Steenbok en vind het dus moeilijk om dit zomaar effe te vatten. Ik ga het toch proberen: bij Steenbokken is het all about the image. Ze zijn vaak de bestgeklede mensen van de avond want style is image. Ze willen gecultiveerd lijken. En ze zijn serieus, zo ontzettend serieus. Een lachende Steenbok is een Steenbok op vakantie. En Steenbokken hebben een hekel aan sentimenten maar toch, we zijn heel aardig, hoor. We zijn heel beleefd en kennen onze manieren. Neem ons mee uit eten op restaurant: that's so our thing.
Het mindere van een Steenbok: een Steenbok is zelfs in z'n vrije tijd een Steenbok. En dan merk je dat die sérieux geen act is, Steenbokken doen niet aan acts.


Waterman: en hier komt ie weer: doorgaans val ik op een Leeuw en nòg meer op een Waterman. Waterman is totally my thing. And I have prove: al m'n voorgaande vriendjes waren Waterman. Da's natuurlijk ook wel toevallig maar misschien ook helemaal niet. Tegen een Waterman kan je gerust zeggen: "Ik heb een driehoekswortel op m'n schouderblad." En dan zie je hem gefascineerd kijken en vraagt hij: 'Wat?" "Ja, die omniseptium in tweevoud." Je praat raar maar een Waterman volgt en luistert. Hij zal zeggen dat je gek bent maar dat vindt hij niet erg. En hij is ook zo aardig. En hij heeft ook zoveel kennis. Watermannen zijn voor mij a big Yes. Yes!
Het mindere van een Waterman: Niks geen mindere. Misschien zijn ze wat koel omdat sentimenten hen heel ver doet wegrennen. Maar ik ben een Steenbok. Het zogenaamde antisentiment sterrenbeeld. Dus schrijf ik: niks geen mindere.


Vissen: Vissen zijn assertief. Niet volgens de traditionele astrologie maar ze zijn het wel. Zo ontzettend verbaal. Maar verder krijg je nauwelijks hoogte van ze, Vissen zijn ongrijpbaar. Je denkt dat je ze kent en de volgende dag, of seconde ofzo weer helemaal niet. Maar we kunnen het wel goed met elkaar vinden, hoor. Ze hebben een open mind, staan van weinig versteld. En ik kan dat alleen maar leuk vinden.
Het mindere van Vissen: Vissen springen van de tak op de hak van de sloot op de berg op het dak in de sofa. In een minuut.

Mijn persoonlijke Westerse astrologie interpretatie. Nu de Oosterse nog.


Geen opmerkingen: