van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 11 september 2010

we volharden in het idiote

Er zijn zo van die dingen die we gewoon blijven doen, ook al hebben we meermaals ondervonden dat we ons er gewoon belachelijk mee maken. Dat de afloop een lachsalvo zal zijn, van iedereen behalve jou. En toch blijven we het telkens weer naïef opnieuw doen alsof we ons de voorgaande beschamende momenten niet meer herinneren.
Ik heb ze even op een rijtje gezet. De dont's:

Je onderbroek goed trekken als je denkt dat niemand kijkt: bijt op je tanden en wacht tot thuis. Want net als je denkt dat er niemand kijkt is er wel die ene stranger die toekijkt hoe jij je onderbroek snel uit je bilspleet haalt. It's not a great view. Gewoon die movement al met je benen en bovenlichaam is onhandig en silly. And you know that.
Personal experience: ja, dus.

Stiekem kijken en dan snel wegkijken: gewoon niet doen. Tenzij je het expres te duidelijk wil maken. 100en en 100en mensen hebben ondertussen al wel bewezen dat dit de meest opvallende manier is om te laten blijken dat je naar iemand aan het kijken was. En toch, en toch denken we nog altijd dat dit de beste minst opvallende reactie is, alsof die persoon niet beseft dat je snel wegkeek omdat je betrapt bent. Nee, hoor want snel wegkijken doe je gewoon zomaar omdat je nu eenmaal graag snel wegkijkt. Oh ja en on the record, onopvallend op een onopvallend moment kijken is ook te opvallend.
Personal experience: elk jaar wel es een paar keer.

Neuspeuteren: ik heb ondertussen al zoveel mensen zien neuspeuteren dat ik gewoon wil schrijven: doe het niet, denk aan de ander.
Personal experience: ik heb het anderen zien doen.

Iemands profiel overdreven veel checken, googlen: het komt toch uit. Zelfs als je jezelf niet verklapt, "Hoe weet je dat?" "Ja, ik heb je liggen googlen" ('ik heb je liggen googlen', is iets wat niemand wil zeggen), is er altijd wel iets anders waardoor het uitkomt en jij daar staat, het huilen nabij.
Personal experience: Katie ging nog niet zolang geleden op haar bakkes.

Dansen en er helemaal voor gaan als je denkt dat niemand kijkt: sommige mensen zijn zo op YouTube beland toen ze dachten dat niemand keek.
Personal experience: een keertje. Ik dacht dat iedereen weg was maar iedereen had mij wel uitbundig zien shaken. Op een sportdag. Het waren leerlingen.

Kleren aantrekken waarvan je weet dat ze gemakkelijk revealing kunnen worden als je even niet oplet en beweegt: je gaat niet elke seconde naar je broek/rok/t-shirt kijken en je wandelt over straat. Je beweegt dus. Laat die kleren gewoon maar thuis. En doe ze in geen geval aan als je uitgaat.
Personal experience: nadat ik een drukke straat had overgestoken voorbij een hele rij auto's zag ik dat m'n wikkelrok openstond.

Dronken facebooken, e-mailen, sms'en, bellen, op film staan: achteraf heb je spijt. Altijd. En toch gaan we telkens weer na een glaasje te veel op op facebook en lezen we de volgende dag de meest onsamenhangende verkeerd gespelde grammaticaal incorrecte berichten. En dronken op foto's gaan staan kan nog maar gefilmd worden? No no.
Personal experience: met een glaasje op melige video's posten. 'Het kanme ni schelen wadade iedreen vinddt' . Het beste op facebook.

Iemand anders je computer laten gebruiken: doe het enkel als je er zelf nààst zit en kan controleren dat die persoon geeneen van je video's, foto's, teksten en dergelijke kan bekijken. Of naar je favoriete website kan gaan. Iedereen heeft wel verboden dingetjes op z'n computer staan, daar moeten we niet moeilijk over doen. Het wordt pas moeilijk als iemand ze ziet.
Personal experience: ik ga niet vertellen wat natuurlijk maar achteraf moest ik wel met aandrang vragen: "Heb je dat gezien, heb je dat gezien?" Awkward moment.

This woman is videotaped drunkdoing a dance. Learn from her.



Geen opmerkingen: