van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 9 september 2010

twee vriendinnen

"Hey, Caavatje?"
"Ja, lekker."
"Ferdinand-Louis is weer weg, naar Dubaï..."
"Hoe is het mogelijk dat jij die naam zonder spot kan uitspreken? Vind ik best wel knap van je."
"Moet je dat nu elke keer zeggen als ik je zie? Wel, 'hij' is dus naar Dubaï op zakenreis. Zegt hij. Zegt hij. Ik weet wel dat hij gewoon een vakantie heeft gepland met een of andere del. Hij deed zelfs geen moeite om het subtiel te spelen: 'Schat, je bent je werktas vergeten!' 'Oh, da's niet erg, heb ik toch niet nodig. Euhm... ik moet.. euhm... opleggen.' Chipje?"
"Ja, dankje. Zeg, da's eigenlijk wel goed dat hij weg is. Heb je het huis nog es voor jou alleen. En dan kan je die leuke Wilfried en Christopher zo vaak ontvangen als je wil."
"Klopt, ik keek er al weken naar uit. Hij alleen op 'zakenreis', dat zijn de hoogtepunten in ons huwelijk. Maar weet je, hij is oud. Straks is hij te oud om te werken en zit ik met hem opgescheept. En ik kan dan moeilijk de scheiding aanvragen want ik heb zijn geld wel nodig."
"Dan zal je nog es een echt huwelijk hebben."
"Zwijg, stil. Hoe is het met jou?"
"Ach. Ik voel me aangetrokken tot een kerel maar als ik iets probeer vlieg ik de bak in."
"Pardon?"
"Ja, hij is nogal jong."
"Ik begrijp het. Nog een Cava?"
"Ja, graag. Ik wil niet in de bak, weet je. Dus ik hou me koest. Maar 't is wel vervelend."
"Da's zoiets als je aangetrokken voelen tot een homo. Ook heel vervelend. Taboe!"
"Maar over die homofiel voel je je niet echt schuldig. Iedereen was verliefd op George Michael in de jaren '80 en niemand voelt zich daar nu schuldig over."
"Ik was verliefd op Kim Basinger."
"Dat meen je niet! Dat kan je niet menen!"
"Zegt zij die op een heel jonge kerel valt. Ik zal z'n leeftijd maar niet vragen."
"Sorrieee. 'k Voel me d'r best wel slecht over. Misschien moeten we gewoon samen een auto huren, on the road gaan, onderweg een jonge knappe student oppikken en dan blijven rijden en niet stoppen als er een ravijn is."
"Thelma en Louise!!!"
"Ja!! Gaan we hem nog es huren?"
"Wacht. Hij belt. Ja schat? Ja, ik mis je. Ja, ik heb die bloemen al gekregen, eigenlijk wou ik jou net opbellen. Wat? Ga je stoppen met werken? Zou je dat wel doen? Niet dat ik het niet fantastisch zou vinden als je wat vaker thuis was maar je job is toch heel belangrijk voor je? Je gaat toch stoppen. En je wilt... wat? Je wilt scheiden! Waarom? Wat heb ik verkeerd gedaan? Je hebt een ander. Nou knap van je, hoor. En die troela gaat net zoals ik heb gedaan om je geld trouwen. Veel plezier."
"..."
"Die eikel gaat van me scheiden."
"Nog wat Cava?"
"Ja, doe maar. "
"Misschien is het niet zo slecht dat je nu gaat scheiden. Hoe oud was je toen je met hem trouwde. 18? En hij al 54, hé! Je kan nog altijd makkelijk vriendjes vinden."
"Zij is ook 18... De huidige vriendin ... En hij heeft voor mij zijn voormalige vrouw ook laten staan toen die rond de dertig was. Zij was ook 18 toen ze met hem trouwde."
"Ah, hij valt dus in herhaling. Die man heeft duidelijk gewoon hulp nodig. En ik dacht dat ik pervers was."
"Hoezo?"
"Weet je nog, die jonge kerel?"
"Ah ja. Euhm. Néé! Nee, jij bent niet pervers. Schrijf er gewoon een boek over want dat doet iedereen tegenwoordig. Schrijf het uitgebreid van je af en heb er daarna spijt van. En schrijf dan weer een boek over hoeveel spijt je ervan hebt. Sommige mensen vinden dat moedig en wie weet kom je op een talkshow. Zeg trouwens, weet je. Jan-Pieter die altijd zo vriendelijk doet in, je weet wel waar, dat bistrootje. Zou hij misschien interesse in me hebben?"
"Jan-Pieter... Jan-Pieter... Ah, Jan-Pieter, die jongen waarmee ik ga tennissen. Zeg, maar die is wel heel jong. Da's strafbaar."
"Nee, ik bedoel zijn opa."
"Ah... Wat dacht je eigenlijk van iemand van je eigen leeftijd?"
"Kweenie. Wat dacht jìj van iemand van joùw eigen leeftijd?"
"In tegenstelling tot jou wil ik niets liever."
"Ja, tuurlijk, sorrieee. Anyways, z'n vrouw is al een lange poos van hem weg en ze heeft de Porsche niet meegenomen. Zalig, toch. Laten we Thelma en Louise maar voor later houden en naar dat bistrootje gaan. Misschien is Jan-Pieter er wel. Weet je, Ferdinande-Louise wilt van me scheiden. De plannen zijn dus gewijzigd."
"Eigenlijk zou ik het niet mogen zeggen maar jij bent gewoon een golddigger."
"Ja. Ja, so? Ik probeer er tenminste nog het beste van te maken. Wat jij? Jij valt op kerels die je niet mag aanspreken want dan vlieg je de gevangenis in. Moet iedereen dààrvoor in z'n handen klappen?"
"Een keer is me dat overkomen. Een keer!"
"Ja, sorrieee, ik weet het wel. Kom, we moeten echt opschieten want straks mis ik m'n eigen huwelijk nog!


Geen opmerkingen: