van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 6 juli 2021

Evolution is just crazy



Evolution is just crazy, see how those badass MF’s just went for it! Het meest fascinerende vind ik dat vogels de enige overlevende dinosaurussen zouden zijn (dat lees je goed) en dat walvisachtigen (dus ook dolfijnen enzo) lekker tegendraads wilden doen en van landdieren op vier poten permanent het water in trokken. « Wij doen het anders, jongens. Watch and learn. » Fascinerend. 
Dus de volgende keer als je een vogel ziet (moet wel lukken), zeg dan in alle ernst tegen je gezelschap: « Hey, daar vliegt een dinosaurus! » en leg verder niets uit. 
Verder zijn krokodillen met vogels verwant. Ziet u het? 

De oudste voorouder van de slang had vier kleine pootjes waar hij buiten zich vasthouden niets mee deed en bovenstaande prent is geen fantasie: in Colombia leefden er ooit slangen van 15 meter lang. It’s oh so fascinating! 
De oudste voorouder van de olifant had geen slurf en was zo groot een groot varken. Niet zo indrukwekkend dus. De olifant ging zich dus effe in de evolutie bewijzen. 



De oudste schildpad had niet eens een schild. Die is hij pas onderaan gaan ontwikkelen als klein diertje tussen al die grote zeeroofdieren: eerst onderaan dus, daarna bovenaan om zich te beschermen tussen de grote boze dinosaurussen. Ook zijn er schildpadden opgedoken van wel vier meter lang. Schildpad wou zich dus ook effe bewijzen. Krokodilachtigen behoren tot de soorten die het minst geëvolueerd zijn: ze wachten tot hun maaltijd aan het water komt drinken. En dan: hap. Dus waarom evolueren? Gewoon perfect geboren. 
Honden en katten mogen dan wel bekvechten: dat doen ze in volle liefde als broer en zus. Wat ze in feite ook zijn, in very ancient times. Beren en zeehonden (!), ja, die horen er ook gewoon bij. Na de insecten, gingen zij vlees eten. De oudste carniforma is trouwens in België gevonden, ik denk ergens in Antwerpen. Dat laatste was een typische chauvinistische onwaarheid (maar wel leuk), wat klopt: het was wel in België.

En wat te denken van het gegeven dat bijna alle placentadieren (kat, hond, muis, mens, noem maar op) ongeveer een slordige 5200 soorten, hun oorsprong vonden in een klein, harig, boomklimmerig, insektenetend diertje dat opdook na de dinosaurussen aan hun einde kwamen? Da’s evolution! 




Geen opmerkingen: