van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 26 januari 2010

subcult

Mensen in hokjes verdelen, heerlijk af en toe. De subculturele groepen die ik door en door ken zijn de kakkers, de bourgeois bohémiens en de intellectuele kunstsnobs. En die ga ik nu kort even toelichten.
Eerst: de kakkers.
Kakkers zijn wellicht al bekend: polo'tje en kraagje omhoog. Mijn kakkerconnectie is dat ik tot m'n vijftiende in het milieu zat. En wellicht zelf zo gekleed ging. Ik denk dat ik zelfs een tijdje Rechten wou gaan studeren in Leuven. Ja, dus. Ik heb wel wat vrienden die voorheen kakker waren, of nog steeds zijn, of zelfs kakker bohemien zijn geworden, ach wat. Ik ga niemand vies bekijken omdat die toevallig Ralph Lauren draagt. Je treft ze aan op het Zuid en Van De Mechelsesteenweg tot de Tentoonstellingswijk. En natuurlijk traditioneel in Brasschaat, Schoten, Schilde. En Knokke.

Dan: de bourgeois bohémien.
Ik ben zelf niet echt een bourgeois bohémien, ook nooit geweest. Als ik iéts zou zijn dan is het een arty farty intellectuele kunstsnob: zwart dragen en Andy Warhol enzo. Heerlijk. Maar nu dus de bourgeois bohémien.
Zodra ik de poort van de Dames (toenertijd een strenge uniformschool voor meisjes) achter me trok voor de Steinerschool ging ik van hét kakkersmilieu naar dé bourgeois bohémiens, de zogenaamde middenklasse hippies. Veel van m'n vrienden zijn bobo's: hooggeschoolden en kunstenaars/artiesten die tweedehands en ethisch kopen. Ik denk dat de meeste bobo's niet eens beseffen dat ze het zijn want 'bourgeois' is voor hen een scheldwoord: een kakker is zogenaamd bourgeois. Op het Zuid, Antwerpen Noord, Borgerhout intra muros en 't Zurenborg wonen hele volkstammen bobo's. En ze maken vele reizen, naar overal.

En dan mijn groepje: de arty farty intellectuele kunstsnobs. Intellectueel mag je gerust laten vallen, al lezen wij wel goede boeken, en kennen de juiste kunstenaars en regisseurs. Ik zou mezelf niet echt arty farty noemen maar ik weet wel dat ik serieus zo kan overkomen met mijn voorbeeldige boekencollectie en mijn zwarte conceptuele kledij. En tevens draag ik af en toe een Andy Warhol-badge, kan je nagaan. Wij houden van de Belgische ontwerpers, design, moderne en postmoderne kunst, independent movies, Parijs, brasseries, jazz en goede wijn. En je vindt ons op het Zuid. Of in Parijs.


Geen opmerkingen: