van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 17 september 2021

Jan Van Rijswijcklaan

 In de Jan Van Rijswijcklaan ben ik opgegroeid, bijzondere straat die zomaar even 2 postcodes doorkruist en reikt van Antwerpen (het Kiel) tot Berchem. 6 was ik toen we van Wilrijk (het Valaar) naar nummer 210 aldaar verhuisden, een jaar later naar nummer 148.
Veel vrienden van me, schoolgenoten, sommige Antwerpenaren van de Gentse unief woonden in de buurt. Mijn sociale leven speelde zich vooral daar af, tot in Wilrijk. Én op het Kiel. Een klein gedeelte van Berchem. In Deurne woonde het merendeel van onze familie: onze familieroots liggen in Nederland, Borgerhout en de Seefhoek, later uitgezwermd naar Deurne, Schilde en waar wij onze plek vonden. 
Momenteel woon ik in 2000 Antwerpen, alwaar mijn lagere en middelbare scholen waren (kleuterschool was op het Valaar). Het doét me wel iets als ik voorbij die oude plekken kom. Op zondag, na de scouts en de brunch, fietsten we naar het Brandtpark. Vele middagen gesleten op de grens van Wilrijk en Antwerpen. Wilrijk, Berchem en zelfs Hoboken waren zo dichtbij. 
Nu hoef ik de straat maar over te steken en dan ben ik weer in m’n oude wijk, het gedeelte van Berchem tot Antwerpen tot Wilrijk. Officieel heet de wijk Markgrave.
Dit soort huizen kom je er vaak tegen. In de hele buurt. 
Sommige huizen waren gebombardeerd in de tweede oorlog, naast ons was er zo’n huis. 





Geen opmerkingen: