van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 25 september 2021

incredibly talented kids

 Wonderkinderen. Child prodigies. Een voor de hand liggende keuze is natuurlijk Michael Jackson, Mozart, little Bobby Fischer. Maar wist u bijvoorbeeld dat Britney Spears ook in dit rijtje past? Haar dans-, gecombineerd met haar zangtalent waren als kind al buitengewoon. Een wilde greep: 

Marìa Isabel 

Marìa Isabel deed ons in 2004 als terechte gedoodverfde favoriete op negenjarige leeftijd versteld staan in het Junior Eurovision. Haar maturiteit, podiumprésence, charisma, de meeste volwassenen is het zelfs niet gegeven. Ook Bart Peeters die al wat had gezien in z’n leven had ze van z’n sokken geblazen. 
Marìa Isabel, onvergetelijke kleine dame. 



Henry Thomas

Een van de beste audities ooit. Henry Thomas speelde de hoofdrol in de film waar iedereen groot en oud verliefd op is: E.T. Hij nailde met minimale voorbereiding zijn auditie zo stevig dat Steven Spielberg geen bedenktijd nodig had en meteen zei: « Got the job. » 



Raven-Symoné

Ondanks wat er allemaal gebeurt rond gevallen ster Bill Cosby plaats ik haar toch. Raven en de overige cast treffen geen schuld en zijn er overigens flink de pineut van, op vele gebieden. Raven-Symoné was onwaarschijnlijk jong toen ze in de Huxtable familie kwam, Bill Cosby met zijn neus voor talent had haar opgemerkt bij een filmauditie voor een rol waar ze toen te jong voor was. 
Wat je niet kon zien is dat Raven naast acteren ook kon dansen, zingen en zelfs rappen. 



Andrea McArdle

De eerste en nog steeds de beste Annie op Broadway. Wist u trouwens dat Sarah Jessica Parker de derde Annie was op Broadway? Andrea dus. Het verhaal gaat dat ze een van de koormeisjes was. De oorspronkelijke Annie werd niet stoer genoeg bevonden, te weinig tomboy, kwam weinig overtuigend over als de streetwise Annie. Andrea werd eigenhandig gepikt uit het koor en die keuze bleek niet verkeerd te zijn. 



Tevin Campbell

Tevin Campbell werd opgepikt door niet een van de minsten in de showbizz: Quincy Jones. Tevin was als een Justin Bieber maar dan beter. En ja, na Quincy mocht hij samenwerken met Prince. Dan ben je nog geen 14 en heb je het al helemaal gemaakt.



Britney Spears

Nogmaals over te jong gesproken: da’s de reden waarom Britney bij haar eerste auditie voor de Mickey Mouse Club niet werd aangenomen. Men vond haar te jong, te sweet, te innocent, nog niet rijp voor de keiharde showbizz. Over haar talent niets verkeerd, een paar jaar later werd ze zonder problemen aangenomen. Voor mij blijft Britney toch een van de beste all round Mouseketeers.



Inger Nilsson

Een geval van heel jammer: haar auditie voor Pippi Langkous staat al een tijdje niet meer online (hetzij hieronder wel een fragment in onderstaande video). Wonderlijke auditie, zonder aanvankelijk een woord te zeggen zie je niet anders dan een echte Pippi. Wat haar zo übergetalenteerd maakt: weinig mensen weten dat maar Pippi Langkous kon niet verder afstaan van de echte Inger Nilsson, in niets leken ze op elkaar. In feite stond Maria Persson die de rol van Annika vertolkte en ook auditie gedaan had voor de hoofdrol dichter bij Pippi Langkous. 
Inger Nilsson was een verlegen, muzikaal, rustig meisje die ziek werd van heimwee op Taka-Tukaland. Verlegen, angstig en ze werd zelfs flauw bevonden door Maria Persson en Pär Sundberg (Tommy). Hoe ze Pippi Langkous zo overtuigend kon spelen, zelfs improviserend in talkshows, is mij een raadsel. 



Darci Lynne

Slechts een seizoen van America’s Got Talent heb ik gevolgd, die ene met Darci Lynne. Iedere week postte ik haar op facebook, zo ver ging mijn bewondering voor haar. Terechte winnaar en terecht een van de beste kandidaten in iedere talentenshow ooit overal ter wereld. Een zingende humoristische buikspreker met een geweldige muzieksmaak. Darci Lynne, wat een talent, haar auditie brings tears to my eyes. En iedere week werd ze weer beter en beter en beter. 




Geen opmerkingen: