van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 30 november 2008

de waarheid van een horoscoop

Een horoscoop, ooit door mij geschreven. 

Ram: hou je horens klaar voor de strijd want op vakantie zult u te maken krijgen met lawaaierige buren. Aangezien u zelf liever voor al het lawaai zorgt zal u zich bedreigd voelen op uw terrein. En dat kan u niet verdragen. Op het werk verloopt alles vrij rustig omdat u op dat moment niet aanwezig bent: u verblijft op de camping. Rammen die een relatie hebben zullen op 11 juli een onverwachts geschenk van hun partner krijgen. Eigenlijk is het een verrassing maar we verklappen het u graag: jawel, de Lotus waar u al jaren van droomt zal voor uw deur staan. In een vlaag van woede en onvrede met de wereld omdat u zich niet begrepen voelt zal u die de volgende dag in de vernieling rijden. 


Stier: de Stier gaat niet op reis, onderneemt niets en houdt, wat de eerste helft van de maand betreft, vakantie in z'n tuin of terras of kijkt gewoon wat vaker uit het raam. Een grote verandering vindt plaats op 11 juli wanneer u door uw oude vertrouwde luie stoel zal zakken en u aldus een nieuwe zal moeten kopen. Dit brengt u even uit evenwicht maar uiteindelijk besluit u om niets te ondernemen, u gaat gewoon in bed liggen. Met andere woorden: u houdt uw vakantie verder in bed. 


Tweelingen: de tweeling vertrekt naar Mexico maar zijn gedachten zitten in Parijs en zijn gevoel in New York. U zaait verwarring rond u wanneer u de weg vraagt naar de Champs Elysées, waar het allemaal gebeurt, omdat u daar het Vrijheidsbeeld wil beklimmen. Niemand zal u die weg kunnen tonen dus start u een discussie over het legaliseren van heroïne. Ongeacht het standpunt van uw gesprekspartner, u blijft steevast de tegenpartij. Na enige tijd begint u in gedachten te discussiëren en het bevalt u prima. 


Kreeft: Kreeften gaan op vakantie naar een familielid, naar de ouders of naar een van de kinderen. Een verhuiswagen wordt geregeld want de Kreeft neemt heel z'n huisraad mee: hij wil het gevoel wil hebben 'thuis' te zijn. Het familielid zal zich verplicht voelen de eigen meubels in de garage op te stapelen, zoniet zet de Kreeft het op een huilen. U staat op en u gaat slapen met een gekwetst gevoel, eigenlijk loopt u heel de vakantie gekwetst rond omdat u elk woord, elke zin, elke opmerking als een persoonlijke aanval beschouwt. 


Leeuw: de Leeuw gaat avonturieren in de Afrikaanse jungle met als doel de leeuwen duidelijk te maken wie er nu de echte leeuw is. Het loopt slecht af.


Maagd: de maagd houdt deze vakantie grote kuis wat voor de maagd eigenlijk al een vakantie is. Verder is dit gegeven bitter weinig boeiend om hier nog meer woorden aan vuil te maken.  


Weegschaal: Weegschalen dansen de vakantie door van pashokje naar spiegel naar pashokje naar spiegel naar badkamerspiegel naar kleerkastspiegel naar huiskamerspiegel naar de achteruitkijkspiegel naar het weerspiegelend glasraam. In Knokke heeft u alleen maar oog voor de spiegels, in Madrid kijkt u alleen maar naar uw weerspiegeling in de spiegel. Uiteindelijk ontdekt u een spiegelpaleis en het is onnodig te vermelden dat er een politiepatrouille voor nodig is om u van die plek te verwijderen.      


Schorpioen: de Schorpioen richt deze vakantie zijn angel op de buren. Waarom? Omdat de Schorpioen er vreugde in schept om burenruzies te stoken. Hoe dichter het drama hoe liever u het hebt. En dan vooral met het  peuterdochtertje van de buren dat zich niet kan verdedigen omdat ze nog geen enkele taal machtig is. Peuters pesten. Hoe gemakkelijker het prooi hoe liever u het hebt. Uiteindelijk zal de politie tussenbeide komen wat u een omgangsverbod oplevert dat u vervolgens aan uw zwarte laars lapt. U belandt in de gevangenis. En dat was dan uw vakantie. Al bij al nog beter meegevallen dan vorig jaar.  


Boogschutters: Boogschutters worden deze vakantie verliefd. Jawel. Niet op uw vrouw, niet op uw vriendin maar op uzelf. Wanneer u dit ontdekt verlaat u uw bestaand gezin omdat u meer tijd met uzelf wil doorbrengen. Uiteraard. U wordt ontslagen op het werk omdat u het niet kan laten alle spiegels te omhelzen en men daar met reden denkt dat u nog gekker bent geworden dan uw nog net houdbaar bizar gedrag sinds u daar begon. Voor u een geluk want u wil geen tijd meer verliezen met uzelf. U gaat dus een vreugdevolle vakantie tegemoet.


Steenbok: Steenbokken houden vakantie op het werk. Welsiwaar krijgt u betaald verlof maar met geen stokken bent u weg te krijgen van uw grijze accountantstoel. Ook al hebt u gedurende twee weken geen enkele opdracht u zit daar maar. Uw eigen bankbriefjes na te kijken. Jammer voor uw collega's die al een heel jaar hadden uitgekeken naar twee menselijke weken zonder u. Op het werk. Dat is uw vakantie.        


Waterman: Watermannen brengen hun vakantie door op een heel ver eiland waar ze proberen op eigen houtje een bende kleuters een sterk vereenvoudigde taal aan te leren: een nieuw taalsysteem dat u heeft uitgevonden bestaande uit twee woorden en een grammaticaregel: "Ikke, Jij", die twee woorden moeten naast elkaar staan. Het is dé uitdaging om alles te kunnen benoemen met die twee woorden en een grammaticaregel zonder gebruik te maken van de lichaamstaal. We zullen het maar op voorhand zeggen: uw experiment mislukt. Wat de liefde betreft ziet het er niet zo gunstig uit: uw partner zal u verlaten omdat hij/zij vermoedt dat u alle gevoel voor realiteit heeft verloren. Wij geven uw partner gelijk.      


Vissen: Vissen gaan diepzeeduiken in de oceaan en ontdekken daar dat ze geen echte vissen zijn. U hebt immers zuurstofflessen nodig. U bent zwaar teleurgesteld want u geloofde dat astrologie letter voor letter klopte. Vervolgens gaat u twijfelen aan astrologie en uw zelfbeeld dat u had gevormd door astrologie. Misschien gaat u zichzelf niet meer voorstellen met "Dag, ik ben Vissen." en in de plaats daarvan uw werkelijke naam zeggen. Uw kinderen Maagd en Tweelingen krijgen een normale niet astrologische naam. Voor u breekt een verwarrende maar heldere vakantie aan. 

  

Geen opmerkingen: