van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 26 september 2024

m’n indrukwekkendste reiservaringen in foto’s

 

Wat bedoel ik hier met indrukwekkend? Reiservaringen die je zodanig door elkaar schudden waarna je niet meer dezelfde persoon bent. Ten goede. Meer zelfvertrouwen, een andere blik op de wereld etc. En ik beperk me hier enkel tot m’n reizen buiten Europa. In chronologische volgorde. 

1. De DMZ. Het doét iets met je als je je in een militaire zone begeeft en je letterlijk een blik kunt werpen op het meest geïsoleerde land ter wereld: Noord-Korea. Het wordt soms omschreven als een van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Mmm, dat denk ik nu eigenlijk niet, feit is wel dat je er onmogelijk vrij kan rondlopen: landmijnen, soldaten die het recht hebben om je neer te knallen. 
Tijdens ons bezoek konden we vragen stellen aan een dame die wist te ontsnappen uit Noord-Korea maar ze mocht in geen geval op een foto uit angst ontvoerd te worden in Zuid-Korea. 


Ee blik op Noord-Korea



Restricted civilian access



2. Hiroshima Memorial. Ik was al tegen oorlog, daarna ben ik gaan wàlgen, écht wàlgen van oorlogen. Wat je daar ziet en hoort, laat je niet los. Veel terecht gehuil ook in het museum. 


Ringing the bell for peace





3, Favela Rocinha, Rio de Janeiro. Na Rio te hebben bezocht, en zeker in een favela te zijn geweest, heb ik me voorgenomen om niet meer toe te geven aan First World Problems, minder te klagen en meer tevreden te zijn met hetgene ik heb. Je voortdurend in een onveilige situatie begeven vol armoede, slechte riolering, moeilijk te bewandelen paden (en dat merk je pas als je dieper in de favela gaat waar je beslist geen foto’s meer mag nemen en we moesten doen alsof onze gids onze vriend was), dat kan je echt niet vergelijken met stationsbuurten. 





4. Kigali, Genocide Memorial. Ik ben geboren in Rwanda dus het is absoluut niet verwonderlijk dat het me aangreep. De getoonde beelden, verhalen zijn er onverhuld recht in je face. Ik heb het museum in gezelschap doorwandeld want alleen kon ik het niet. 


Het was toen precies 25 jaar geleden dat de genocide plaatsvond in Rwanda. 



5. Selous National Park, Tanzania. M’n allereerste keer op safari! Inmiddels zit ik al aan m’n derde safari (eigenlijk 3,5) en da’s niets voor niets. Zoiets doe je niet ‘zomaar’, alsof je een dagje naar de Efteling gaat ofzo. Temidden van de ongerepte natuur vertoeven met wilde beesten, het brengt je in een hele andere mindset. 




6. Het voormalige weeshuis in Gisenyi, Rwanda. M’n laatste stop als baby voor ik naar België kwam. Ik was 18 maanden en toch herkende ik gedeelten! Heel bijzondere plek. 





7, De Devil’s Pool. Van bravery gesproken, ook ik wist niet dat ik het in me had: dàt soort moedigheid. In de engste pool ter wereld zwemmen! Yihaa! 



8. Chobe National Park, Botswana. Na de Devil’s Pool was in tenten tussen de wilde dieren slapen een walk in the park. Maar niettemin ook een overwinning op mezelf. En het was heel vreemd, heel vreemd om weer in de bewoonde wereld te komen hierna. Je went er immers snel aan om in de natuur omringd te worden door dieren. 



Geen opmerkingen: