van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 9 april 2022

Jada Pinkett-Smith, een narciste?

 Heel recent dook deze bizarre zelfs ronduit disturbing video op waarin Jada Pinkett-Smith ontegensprekelijk psychologisch abusive gedrag vertoont tegenover haar man, Will Smith. Ze respecteert z’n grenzen niet, plaatst hem ongevraagd voor de camera en bespot hem als hij hier niet akkoord mee gaat. Will Smith is duidelijk op z’n ongemak. 
Dankzij deze video ging Will Smith in een paar weken tijd van Hollywood hero naar Hollywood villain naar de man waar iedereen medelijden mee heeft en hem aanspoort om zo snel mogelijk z’n biezen te pakken. De maskers zijn gevallen. 



Jada Pinkett-Smith vertoont tekstboek narcistisch gedrag, in erge vorm zelfs (ik zou zelfs durven zeggen, nog erger dan Madonna). Narcisme van het Meghan Markle gehalte. Je moet maar es naar hun hele geschiedenis kijken: 
Het kleinste kind kan zien dat Jada’s grootste liefde Tupac is, het ‘probleem’ was dat hij uitsluitend broederlijke liefde voor haar had, van het hele diepe soort, dat wel. Toen ze met Will Smith verkering had, vroeg ze aan Tupac om hem niet te slaan. Which is a very weird thing aangezien Tupac dit totaal niet van plan was. Waarom eigenlijk? Sterker zelfs: hij was er door aangedaan dat Jada zoiets van hem zou denken. 
Dit is typisch narcistisch gedrag van haar: narcisten kunnen niet om met de realiteit afgewezen te worden en bouwen zich vervolgens luchtkastelen die totaal niets met de realiteit te maken hebben, ze denken dus werkelijk dat de ander wel op hen verliefd is, ook al wijst alles in de richting dat dit niet zo is. 
Haar relatie met Will Smith hield haar ook niet tegen Tupac in de gevangenis een brief te sturen die je niet anders kan lezen als een romantische liefdesverklaring. Ze schreef hierin het wederzijdse gevoel te hebben dat geen enkele partner van hen hun liefde waard zou zijn. 😳 (Tupac was verloofd, hé) en dat ze zich enkel bij elkaar 100% veilig kunnen voelen. Zoiets. Schrijf. Je. Niet. 
Will Smith voelde dat van Tupac een beeld van 100% perfectie werd opgehangen waaraan hij nooit zou kunnen tippen. 

Intriest is dat haar dochter Willow Smith op haar elfde een brief schreef aan Tupac om terug te komen zodat haar moeder weer gelukkig kan zijn. Heartbreaking. Hoe moeten haar man en haar kinderen zich daarbij voelen? 

Dit heeft Jada zelf op haar twitter gezet. De meeste narcisten beseffen vroeg of laat wel narcist te zijn.



Allerlei verhalen duiken op die haar narcisme aantonen: Will Smith heeft drie jaar lang haar veertigste verjaardag voorbereid. Drie f*** jaar for crying out loud. Wat Jada op die dag dan zelf tegen hem kan zeggen was dat het de belachelijkste potsierlijke egotripperij was. Walgelijk noem ik dat, zum kotsen. En zo typisch voor een narcist. Een ex heeft mijn veertigste ook echt voorbereid (een playlist samengesteld, een gewéldig mooi cadeau gekocht, een van de mooiste die ik ooit heb gekregen), tot op de dag van vandaag ben ik hem er nog steeds ontzettend dankbaar voor. Iemand dissen die zoveel moeite doet om je gelukkig te maken? Tekstboek narcist. 
Misschien het ergste wapenfeit van haar: haar man een open relatie aanpraten en in een onduidelijke relationele periode een jarenlange relatie aanknopen met de mentaal instabiele vriend van haar zoon. Die kind aan huis was. Dan zet je jezelf op de eerste plaats: voor je man en voor je eigen zoon. Sterker nog: je bent in staat om de relatie met je zoon hiervoor op het spel te zetten, louter om je eigen plezier na te jagen. Dit is wat een narcist doet. 
En het blijft maar komen: in haar Red Table Talk zet ze haar man voor schut, etaleert ze heel persoonlijke zaken van haar man, haar kinderen. Geeft ze Will Smith er de schuld van dat zij vreemd is gegaan (tekstboek), zegt voor de camera dat ze lange lange lange tijd ongelukkig was, deelt bedgeheimen over zijn tekortkomingen. Het imago van haar man downsizen, dat doe je niet als je van iemand houdt. 
En om het weer over de Oscars te hebben: een comedian zei: « Als Jada echt van haar man hield, had ze hem tegengehouden. Je partner wil je toch beschermen? » Integendeel bij haar, een week later valt ze hem publiekelijk af. 
Will Smith is ook het ‘perfecte’ prooi voor een narcist: iemand die uit een scheiding komt die hij niet wou, een man met een traumatisch verleden wiens grootste issue is dat hij nooit voor z’n moeder is opgekomen tegenover z’n vader, een machtige veelzijdige getalenteerde man. Narcisten genieten ervan om zo iemand (mentaal) ten gronde te richten. En velen sporen hem aan om komaf te maken met de relatie, je leest dingen als ‘Hij is een man, het is zijn keuze om in die relatie te blijven’. Wrong. Een van de moeilijkste dingen is uit een abusive relatie te stappen. De abusive partner slaagt er wonderwel in je van hem/haar afhankelijk te maken. 

Maar goed dat de maskers nu zijn afgevallen. Al vrees ik dat er vroeg of laat omwille van de massale backlash een statement van Will zal komen dat de video volledig uit z’n context is gerukt. Want dit doen narcisten ook: je zodanig manipuleren dat je het voor hen opneemt naar de buitenwereld toe. 





Geen opmerkingen: