van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 12 november 2020

Teeny Bopper Movies

 Tienermovies kunnen écht leuk zijn en bij vlagen geniaal zelfs. Maar helaas wordt op het genre vaak neergekeken (thanks a lot, High School Musical. Al is You Got Served wel de allerslechtste vervelende film die ik in dat genre onder dwang heb gezien. Dat valt gewoon zelfs geen film meer te noemen). I take proud in The Breakfast Club, Clueless, Fame en Mean Girls toch minstens een keer per jaar te bekijken. Hier dus een top 10. 


1. The Breakfast Club

Dé ultieme high school tienermovie! Staat na 35 jaar nog steeds lonely at the top. A Brain, a Beauty, a Jock, a Rebel and a Recluse hebben strafstudie. Wat John Hughes van dit simpel gegeven maakte is briljant. Nelson Muntz van de Simpsons is trouwens gebaseerd op Bender (gespeeld door Judd Nelson. Judd Nelson, get it?)

 

 

2. Clueless

De 90's MTV tienermovie. Alles wat Cher Horowitz had, wou je ook. 'You don't understand. This is an Alaïa.' 


 

3. Fame

Classic en daarna kwam de serie. De film die honderden New Yorkers inspireerde zich in te schrijven aan The High School of Performing Arts, waaronder Jennifer Aniston. En wie wil er niet op een school zitten waar men spontaan in de kantine in coole dansjes uitbarst? En nee, het is geen High School Musical, alsjeblieft, nee. 



4. Rebel Without A Cause. 

Eigenlijk volstaat het om alleen de naam James Dean hier te vermelden. Toch zal ik wat meer schrijven. James Dean als de ultieme gevoelige 'You're tearing me apart' rebel in een coming of age verhaal. Mjam. 

 

5. Mean Girls

Waar Grease dé tienermovie van de 70's is, The Breakfast Club die van de 80's, is Clueless die van de 90's, Mean Girls die van de 2000's. Geschreven door Saturday Night Live alumna Tina Fey en buitengewoon hilarisch. En ja, Fetch is never going to happen.  

 

6. Grease

Grease is The Word! Zoveel iconische liederen in een film. Het verhaal van good girl gone bad en we waren allemaal een beetje verliefd op John Travolta.  

 

7. Election

Helaas een vergeten film. Reese Witherspoon is briljant als Type A streber Tracy Flick, the girl you love to hate.   

 

8. Dead Poets Society 

Oh Captain! My captain! En zo namen we jammer genoeg ook afscheid van Robin Williams die zes jaar geleden overleed. Het verhaal van een inspirerende enthousiaste leraar op een all boys prep boarding school. Bij de eindscene ga je huilen. 

 

9. The Outsiders 

Naast The Breakfast Club in deze lijst nog een ander Brat Pack vehikel. Tom Cruise, Patrick Swayze, Emilio Estevez, Matt Dillon, Rob Lowe, Ralph Macchio (The Karate Kid) en Diane Lane in een van hun eerste rollen. Een West Side Story zonder romantiek, gezang en dans. En bloedserieus.

 

 

10. Heathers 

Vroege 90's tieneridolen Winona Ryder, Shannen Doherty en Christian Slater in een gitzwarte morbide tienerkomedie. Over drie bitchez die allemaal Heather heten. Over een boyfriend die een seriemoordenaar blijkt te zijn. 


Geen opmerkingen: