van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 5 februari 2021

Not your typical woman

 For al de ladies die niet beantwoorden aan het typische patroon van de 'Vrouw'. 

 

Als kind heb ik me nooit echt vragen gesteld bij verwachtingspatronen qua geslacht. Ik was geen tomboy, vrij meisjesachtig. Ik las Tiny, speelde met Barbies etc. . Wat misschien wel appart was: ik was stoerder dan de meeste jongens; klom hoger in een boom dan m'n broer, had meer lef dan jongens die ouder waren dan mij. 

In m'n studentenjaren heb ik me er ook nooit vragen bij gesteld. M'n toenmalige vaste relatie kookte, deed het huishouden. Ik was niet echt bezig met rolpatronen. M'n ouders hebben me dat ook nooit opgelegd: het was meer van, je moet gewoon doen wat je graag doet. Mijn broer houdt van koken, ik keek met m'n vader naar de nieuwste Apple lancering van Steve Jobs. 
 
Let wel, ik ben ook niet jongensachtig. Voetbal zegt me niets. Uit een van de zovele psychologische testen die ik heb gedaan, las ik dat ik in een grijze zone zit. En ja, dat snap ik wel. Een typische dame ben ik niet, noch een typische man.
 
Ik hou van fashion, vind het leuk om leuk gekleed te gaan. Maar ik 'rush' door een kledingswinkel. Een paar keer ben ik met vriendinnen gaan shoppen omdat zij mij dat vroegen. Na een tijd krijg ik hoofdpijn, heb het aan m'n maag, zit op een stoel niks te doen. Me te vervelen. Fashion vind ik echt leuk, hoor! Mensen aankleden vind ik superleuk en ik ben niet te beroerd om op straat te vragen waar die leuke schoenen vandaan komen. Maar om een hele dag zinloos kleren te gaan shoppen, daar pas ik voor. 
Ik wou wel een modestyiliste worden. De beste stukken die ik heb zijn van Martin Margiela. 
 
 

Ik draag elke dag parfum en (bijna) elke dag minimale make up. Voor ik dat koop zoek ik het eerst op op het internet, want ja parfumeries, ik voel me er altijd ongemakkelijk.

Wat ik écht heel leuk vind zijn boeken, kunst, theater, dans, muziek, ik schrijf graag, zie graag cinefiele films, waar ik nog van hou: fashion zoals bijvoorbeeld Martin Margiela, reizen, restaurants, wijn, gerechten ontdekken, design. En, da's verder ook een zwak van me technologische gadgets: ik was thuis de eerste die de video kon programmeren.  
 
Geef me dat. 
 
(is Cyndi Lauper)
 



Geen opmerkingen: