van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 5 oktober 2009

Edward Furlong!



Nog nazinderend over het slechte nieuws dat Edward Furlong blijkbaar een rijke white trash cokehead is geworden heb ik besloten om wat meer over hem te weten te komen. Want: hoe kan dit? Je leest veel verhalen over kindsterretjes op het slechte pad maar Edward Furlong was toch diegene (naast Leonardo DiCaprio) met de grootste veelbelovende toekomst voor zich: zelfs de tienerjaren voorbij bleef hij nog scoren (eenmaal de schattigheid voorbij worden vele kindsterretjes afgedankt en dat was bij hem dus niet het geval) én hij heeft talent. Oké, niet dat van een DiCaprio maar hij had op z'n minst een degelijke filmcarrière kunnen uitbouwen, alleen somehow along the way is er iets gebeurd. Is er iets zwaar gebeurd:
Edward Furlongs biografie leest als een typische hollywood no childhood tekst, alleen nog erger. Hij komt om te beginnen al uit een dysfunctional family and was born on the wrong side of the tracks. Zijn oom en tante kregen de voogdij over kleine Edward en het was in die periode dat hij in Pasadena gespot werd door een casting agent voor een rol in Terminator . Wat er volgde was een vreselijke costudy battle tijdens de filmopnames en daarna, toen Edward met Terminator een hollywood star werd, een gevecht om zijn geld. Nog geen zestien jaar oud, werd hij voortdurend van hier naar daar gesleept en allerlei dingen ingefluisterd.


Enter the tutor. Zijn lerares op een bepaalde filmset, met haar negentwintig jaren toch wel zo'n veertien jaar ouder dan de toen vijftienjarige Edward, maakte avances en ze begonnen een relatie. That's a crime! En ik mag er niet eens aan denken dat ik pubertjes zou beginnen te verleiden, pretty disturbing. Ook al was Edward nog zo disturbingly beautiful, er zijn morele grenzen. Vond die tutor dus niet en omdat Edward het beu was van hier naar daar gesleept te worden ging hij bij haar inwonen en werd via de rechtbank op z'n zestiende een geëmancipeerde tiener, he's own guardian. U hoeft er geen psychologieboeken voor hebben gelezen om te begrijpen dat die tutor misbruikt heeft gemaakt van Edwards verlangen naar een ouderfiguur.
Daarna ging alles vrij vlotjes tot de relatie met z'n tutor op de klippen liep, ze nog geld van hem probeerde af te troggelen en sindsdien is hij openbaar voor de fotocamera's aan de drank, drugs en wordt greasier met de jaren. Blame the childhood, blame the tutor: overduidelijk een geval waarin iedereen probeerde te profiteren van een klein jongetje and nobody even cared. Ik las dat een bepaalde regisseur die al meermaals kindacteurs had geregisseerd zei over hem dat hij in z'n hele carrière (dertig jaren lang tot dan toe) nog geen enkele andere kindacteur buiten Edward was tegengekomen waarin werkelijk niemand geïnteresseerd was. Nobody cared about anything en probeerden alleen een graantje mee te pikken. Toen hij aan Terminator begon zei z'n oom tegen de crew dat ze geen idee hadden wat ze zichzelf aandeden. En dan blijkt hij the sweetest kid te zijn, zelfs met al die rechtbankgevechten. Nobody cared en ik mag dat best shockerend vinden.

Geen opmerkingen: