van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 15 november 2021

de zogenaamde untouchables

 Onlangs zag ik een reportage over Ghislaine Maxwell, de rechterhand van Jeffrey Epstein. Ze mag ontkennen wat ze wilt, je moet werkelijk een extreem goedgelovige sukkel zijn om in haar onschuld te geloven, dan mag je gerust een sukkel genoemd worden en erger. Al weet je nooit: Homer Simpson kwam ook weg met double homicide. Double homicide! Onbegrijpelijk: Marge bleef aan z’n zijde staan. Waar was die stoere dame die Thelma & Louise achterna ging? Bart en Lisa interesseerden het niet eens, Maggie was te jong, grandpa te seniel. Marges zussen keken MacGyver. Nee, sorry voor die onzin. 
O.J. kwam weg met double homicide en schreef een extreem arrogant boek over de dubbele moord: If I Did It. De ‘If’ in een andere kleur. Dacht hij nu echt dat men hem hiervoor een staande ovatie zou geven? Wat Chaplin kan (de man kreeg een van de langste staande ovaties in de geschiedenis van de staande ovaties), kan ik ook? 
Over de O.J.’s en de Epsteins en de Weinsteins: hoe kan je zo arrogant zijn te denken boven de wet te staan? De allermachtigste antihelden staan daar vaak boven 🤮 maar niet heus, ook voor hen geldt soms: when antiheroes go down. 
Op kleinere schaal en niet crimineel: hoe kan je zo arrogant zijn te denken mensen serieel te mishandelen en dat dit onder de radar zou blijven? Er moet maar een slachtoffer opstaan die tegen de stroom ingaat (“Laat het zo en ga verder”) en the word is out.

Het blijft me verbazen. Als kind, als tiener, zelfs vroege twintiger kan je gerust ‘kattenkwaad’ uithalen, je hierin misplaatst onaantastbaar wanen, de een gaat er verder in dan de ander, daarna zou je beter moeten weten. Je hersenen zijn volgroeid, niets voor niets hebben ze het Amerikaanse rechtssysteem aan dit proces aangepast (straffen voor minderjarigen). 

En wat Maxwell bezielde om zich in een wereld van misdaad te begeven? Naar mijn gevoel niets meer of minder dan materiële hebzucht en de drang zich opnieuw in de high society te begeven. Epstein liep waarschijnlijk enkel zijn sexuele driften achterna. Maxwell en Epstein, het team van sex, geld en macht. Het is weer wat anders dan Jagger en Richards, het team van sex, drugs and rock’n’roll. 



Geen opmerkingen: