van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 25 juni 2021

covid certificaat, check!





Een paar dagen vroeger dan verwacht, kon ik vandaag mijn covid certificaat downloaden. Niet zonder enige vreugde. Aangezien op veertien juni mijn tweede vaccinatie was, zou ik dus vanaf achtentwintig juni over meer vrijheid van persoonsverkeer genieten. Ik tel de drie dagen al af. Echt in voegen treedt het pas vanaf een juli in. En nee, ik ga niet meteen op een juli op reis en nee, ik vaccineerde me niet enkel om te reizen en evenementen bij te wonen, straffer: ik deed het ook vanuit een soort burgerzin. 
Geen probleem als je antivaxxer bent, maar breng anderen niet in gevaar. 

En tja, die argumenten: 

Het argument: ik doe het niet want ik ben geen risicopatiênt slaat voor mij helemaal nergens op. Ja, jij wordt niet ziek maar laat een ander dan maar (ernstig) ziek worden. 

Het argument: als we allemaal maar es gezonder gaan leven dan hebben we geen vaccin nodig. Ok, geef de risicopatiênt maar de schuld van z'n ziekte. Mooi zo. Tuurlijk, niet elke risicopatiënt wordt ziek (wel meer kans, dat heet een risico). Maar schijnbaar niet-risicopatiênten kunnen ook heel ziek worden als ze extra op het virus reageren. 

Het argument: het is een complot van de pharmaceutische industrie. Tja, het is waar, de pharmaceutische industrie zal er zeker en vast een hoop geld aan verdienen. Maar om te beweren dat dit allemaal bekokstoofd is omdat u een artikel hebt gelezen op een of andere website die bijgehouden wordt door complotdenkers? 
Verder hecht ik geen geloof ik aan complottheorieën. Tenzij een, die van Skulls and Bones. En dan nog. 

Het argument: we moeten niet al te bang zijn, we worden al bang genoeg gemaakt. Het is niet omdat u onbevreesd door het leven gaat dat u dat het recht geeft om anderen, die zich liever meer beschermd zien, in gevaar te brengen. Alsjeblieft, zeg. 

Het argument: ik wil geen gif in m'n lijf. Het vaccin werd niet gisteren op de markt gebracht, België is werkelijk niet het eerste land dat gevaccineerd is geworden. Ik kan begrijpen dat u zich zorgen maakt om de werking op lange termijn maar hoe lang heeft u nodig? Drie jaar? Vijf jaar? Twintig jaar?

Het argument: ik wil m'n eigen vrijheid. U heeft inderdaad recht op uw eigen vrijheid, net zoals anderen ook het recht hebben om zich meer beschermd te voelen en het virus niet onnodig verder te willen verspreiden. Als u van uw vrijheid wilt genieten, laat u dan testen zodra u in een omgeving/situatie wilt komen met een hoger besmettingsgevaar, of onthoud u van die omgeving. 

Het argument: het vaccin beschermt niet echt. Huh? Ik zou graag die bronnen willen lezen. In elk geval geeft het minstens een bescherming van meer dan 50%, waarbij Moderna en Pfizer zelfs 95%. Hoezo niet beschermen? Is 95% dan zo verwaarloosbaar? Het is maar 95%, laten we het dan maar niet doen, jongens. 

Op het religieuze argument wil ik zelfs niet ingaan. 



Een verhaal dat me steevast is bijgebleven, jaren voor er zelfs maar sprake was van covid las ik het schrijnende verhaal van een dame die haar baby had verloren. Ze zat bij de arts in de wachtkamer en haar kind had nog niet de kans gekregen om een vaccin tegen de mazelen te krijgen. In diezelfde wachtkamer zat een andere dame met haar kind. Om een of andere reden, vast een van bovenstaande argumenten, had het kind van de andere dame ook geen vaccin gehad tegen de mazelen (geen idee of die dame in kwestie toen al wist of haar kind besmet was). Jammer genoeg werd bij die ene dame van wie de getuigenis kwam haar baby ook besmet en het overleed aan de mazelen. Dat verhaal, een waargebeurde getuigenis, ben ik nooit vergeten, dat was lang voor covid. Je hebt het recht niet om anderen in gevaar te brengen. 





Geen opmerkingen: