van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 7 mei 2021

De onvergetelijke Nick Kamen

 Toch enigszins geschrokken bij het heengaan van Nick Kamen. Nick Kamen was in een league of his own: geboren als een ridiculously gorgeous man met massa’s charme en veelzijdigheid. Eigenhandig zette hij Levi’s op de wereldmap door gewoon z’n broek uit te trekken. 
Het verhaal gaat dat hij samen met z’n - ook inmiddels overleden - broer begon als model. Ontdekt in een Londense winkel door de invloedrijke stylist Ray Petri werden ze voor de camera geplaatst. De mix van Birma, Engeland, Ierland en Nederland zorgde voor striking looks. In korte tijd groeiden ze uit tot de spilfiguren van de Londense Buffalo scene: een modescene die brak met voorgaande trends, Neneh Cherry en haar man Cameron McVey waren ook prominente figuren in de Buffalo scene die toenertijd de coolest of the cool was. Barry Kamen, broer Nick, is de rechtse knappe man in Neneh Cherry’s Manchild. 
Nadat hij z’n broek uittrok in de Levi’s reclame contacteerde Madonna hem. Ook zij werd net als de rest van de wereld door hem betoverd (nog steeds staat deze Levi’s ad bekend als een van de beste reclames ooit). Niet om zomaar te figureren in een van haar clips, nee, om meteen te gaan voor, lap, een muzikale samenwerking. Enzo groeide er een muziekcarrière met als grootste hit: het eigenhandig neergepende I Promised Myself. 
Nick Kamen vocht heimelijk vier jaar tegen kanker. Toevallig zocht ik hem een paar jaar geleden nog eens op het internet voor recente foto’s. Weinig vond ik terug en m’n gevoel zou heel anders zijn geweest als ik toen wist dat hij kanker had. 
R.I.P Nick Kamen. Laat ze daarboven genieten van je aanwezigheid.



Geen opmerkingen: