van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 23 november 2014

What about Bill Cosby

Net als zovelen was ik geshockeerd na het lezen van die 'horrific' allegations jegens onze grootste meest geliefde TV-dad: Bill Cosby. Om eerlijk te zijn kwamen die geruchten al eerder voorbij maar ik weigerde ze te geloven of keek gewoon de andere kant op want, let's face it: Bill Cosby was mijn held. Hét toonbeeld van hoe het moest, de moraliteit in eigen persoon, een van de leukste mannen ter wereld. Naast Robin Williams.  En mijn held, die doet zoiets niet.
Na jaren van speculaties waarin ik telkens de andere kant opkeek moest ik het nu wel onder ogen zien. Grote kans dat mijn held, my childhood hero, my adulthood hero, een serieverkrachter is. Hoe ik zoiets moet plaatsen. Ik weet het niet. Het is als aanhoren dat de Sint niet bestaat. Gisteren las ik ergens de rake zin: 'Nobody wants to live in a world where Bill Cosby is a serial rapist.' Klap er recht op. Vandaar dat velen, net als ik, het weigeren te geloven of de andere kant opkijken. We willen onze All Afro-American Hero niet kwijt.
Kortom, er heerst verwarring, ongeloof, woede en vooral, wat moet ik nu met Bill Cosby? Ik heb besloten om geen afstand van hem te nemen. Daarvoor is hij me te lief (slechte woordkeuze in dit geval, ik geef het toe). Zijn donkere, verfoeilijke, aartslelijke kant weegt niet op voor mij tegen die grandioze, grootmoedige, moralistische kant van hem. Is dat dan allemaal fake? Kan, maar hij heeft het toch allemaal maar gezegd en gedaan.
Wat hij voor de Afro-Amerikaanse bevolking betekende is beyond words. A stand up man die onversaagd wees op het belang van educatie. Die de zwarte bevolking trots maakte en hen in zichzelf deed geloven. Die net als Michael Jackson, Prince en nog andere few blank en zwart herenigde. Wat hij met the Cosby Show verwezenlijkt heeft is eveneens beyond words. 'k Heb alle seizoenen (sommige uitgeleend) en het herbekijken en herbekijken blijft de moeite waard. Het is niet zomaar een funny dijenkletsende show, sterker nog, het is een show met inhoud.
Bill Cosby heeft fantastische dingen gedaan en sorry, neen, ik kan daar geen afstand van nemen. Maar ik bewonder de man niet meer, en mijn hero is hij ook niet meer. Maar 'k heb nog steeds oneindig veel respect voor alle goeie dingen die hij heeft gedaan. En the Cosby Show is me té goed om niet meer te herbekijken. 




Geen opmerkingen: