van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 9 december 2011

gaan eten, gaan drinken en gaan dansen deel twee

Nou, ondertussen zijn we effe verder dan die lange lange lijst die ik ooit maakte met Antwerpse adresjes. About eatin' and drinkin' and dancin' dat ik er nog een paar adresjes aan mag toevoegen. Ik ben al zolang een update verschuldigd. Don't get me wrong. Ik ga ook heel graag naar een frituur. Ik bedoel dan een goei frituur en ik kom er minstens een keer per week, dat al meer dan tien jaar lang. Of een fastfood keten. Als ik een Burger King vind, zie je me er elke dag. No joke: ik ben licht verslaafd aan Burger King. Maar ik ga het nu bij de culinairen houden omdat mensen niet naar Antwerpen komen om er frituren of fastfoodketens te ontdekken.

Antwerpen Centrum:

Buurt: Sint Andries: I Famosi: I Famosi is Italiaans en OMG, zo lekker. Echt Italiaans en echt lekker, dat soort dingen. De kookploeg komt vanuit een Italiaanse film gelopen, believe me. En de inrichting is zo Cinecittà (Italiaanse Hollywood): Marcello, Sophia, allemaal op de muren. Yeah.

Antwerpen Noord:

Buurt: Den Dam: Bar(t) à Vin: je verwacht veel want Bar(t) is zo'n 'geheim' adresje dat ondertussen al niet meer geheim is, en dan kom je er en is het nog beter dan je had verwacht. Bart maakt er de dingen anders dan je ze normaal kent. Verrassend en smaakvol.

Antwerpen Oost:

Buurt: Zurenborg: Dôme sur Mer: torenhoge verwachtingen die worden waargemaakt en beter. Nog beter. Het lijkt zo blasé als je van de straatkant naar binnen kijkt maar 't is niet. Het is er gewoon goed. Toffe bediening, lekker eten, toffe gerechten. Ik heb trouwens gisteren een hele lecture gekregen over champagne, crémant, cava, prosecco, schuimwijn dus. Ik vind sowieso alles (close to) alles boeiend. Maar dat is een soort zijsprongetje.

Antwerpen Zuid:

Buurt: Zuid:

- Fiskebar: tja, ik was er zo trots op dat ik er haai had gegeten dat ik 'the word' over haai ging verspreiden. En dan lees je nadien dat het een bedreigde diersoort is. Maakt me niet uit wat iedereen denkt maar ik hou van dieren en ga niet doen aan bedreigde diersoort eten dus dat was, niet leuk. Maar Fiskebar is verder zo leuk. Fiske: visrestaurant. Alles wat van de zee komt. Aanrader.
En dan lees ik dat ze er levende kreeften koken. Ik hou van Fiskebar maar kan moeilijk tegen animal cruelty. Nog iemand die te veel van dieren houdt dus. Maar ga naar Fiskebar. Adresje dat vernoemd mag worden.

- tapas bar van Fiskebar: bij de Fiskebar moet je een dag of twee of drie of langer op voorhand reserveren. Hier kan je niet reserveren en moet je gewoon aanschuiven voor tapas. Net zo lekker.

- Plan B: als je houdt van eenvoudige goede gerechten à la, say it again, Felix Pakhuis. En in de zomer zit je er op een megaterras.

Gaan drinken:

Antwerpen Noord: - Vintoteka: wijnbar. Van het soort gezellige wijnbar. Je komt er binnen, de ober geeft je een lekkere wijn met een portie kleine hapjes, en je begint te praten met de andere wijngasten. Gezellig.

Gaan dansen:

Antwerpen Zuid: - Club Magic: ik kwam er voor het eerst toen het nog een privéclub was, vraag me niet hoe ik er toen ben binnen geraakt, mijn dunne onderbenen laten zien, I guess. Nee, het was een via via party en echt over the top zo goed. Het hoogtepunt was toen ik van de trap afdaalde en zag dat m'n onderbenen twijgjes zijn in vergelijking met andere meisjesonderbenen. Sindsdien heb ik er een 'klein' complex over (valt het op?). Daarnaast was het gewoon een fantàstische verjaardagsparty en nu is de club niet meer privé. Het is er klein met leuke zeteltjes. Enough said. Minstens een keer per maand is er een partyyy. Let's get this party started right!



Geen opmerkingen: