van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 9 december 2008

wat we beter niet kunnen zeggen (3)

"De jaloersmakende drievuldigheid: schoonheid, geld en roem. Zij die een der drie eigenschappen bezitten onderscheiden zich van ons, de massa, het gepeupel, het dagdagelijkse volk dat je tegen komt op tram, bus, metro en zo weer vergeet. Het is niet zo dat ze niet met je willen praten, het is gewoon zo dat ze dat niet doen. Tenzij je mooi bent of rijk of een (kind van een) beroemdheid kom je hun rijk niet binnen waarin alles mooier is dan op die bus. 
Altijd gaan ze beter gekleed dan wij, ze cruisen, welriekend ruikend, van exclusieve party naar trendy party naar VIP-party en het lijkt wel of ze de hele stedelijke scala behorende tot de jaloersmakende drievuldigheid in hun adresboekje hebben staan want ... natuurlijk ...  ook zij willen een glimpje aandacht van hun eigen soort. Lijken ze nog meer op hun eigen soort...
En natuurlijk is hun schoonheid of hun geld of hun roem een last want ze willen bewijzen dat ze er zonder ook zouden staan... Alleen, het is, tja, nu anders uitgedraaid. En wij, wij vinden dat niet eerlijk want zij, zij krijgen tenminste nog de kans om te bewijzen dat ze het niet kunnen, terwijl ons dat niet eens gegund is." 

Zo denkt dus het normale tram/bus-volk over het verhevene volk: "Heb je wel eens gezien hoe arrogant die deed?" Het verhevene volk daarentegen is zich van geen kwaad bewust "Omdat ik niet glimlach - ken haar niet eens - ben ik een arrogante trut? Boeiend..." 

Onbegrip

En daarnaast bestaat er ook zoiets als drempelvrees: da's mijn wereld niet en als ik over die gevreesde drempel heen stap word ik er soswieso buitengekeken. "Zie je wel, die daar keek ongeïnteresseerd mijn richting uit... Mij gewoon de deur uitstaren..." Onzekerheid, drempelvrees en aan de andere  kant het zich niet bewust zijn hoe intimiderend de jaloersmakende drievuldigheid kan werken: elk woord dat gezegd wordt, wordt met kilo's gewogen tot het iets wordt dat bij aanvang nooit bedoeld was: een jaloersmakende iemand wordt sowieso meer geviseerd omdat mensen nu eenmaal graag op zo iemand letten... Om hem/haar op te hemelen ... of te zien vallen ... of de grond in te boren ... Ik weet het, mooi klinkt het niet, dus botst het: da's ons soort mensen niet... 
Welcome to the world waar de redelijkheid ver te zoeken is! 

Geen opmerkingen: