van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 2 december 2008

björk gaat heel ver

Voor Björk is er altijd een plaatsje in Katies universum: gecontroleerde uitbundige excentrieke emoties. Net wat Katie boeit.


Deze videoclip is een ode aan de man van wie ze zoveel houdt dat ze een bruidsjurk door haar huid laat naaien ...




2 opmerkingen:

herman zei

geweldige video... ik heb dit nummer heel veel gedraaid, maar de clip kende ik niet. dank je wel. ik houd van björk.

katie morosky zei

Ik zal je het verhaal vertellen achter de clip. Alhoewel, verhaal...
Nick Knight (een van de beste interessantste modefotografen out there, heb hieronder een foto in dia van Kate Moss door hem gefotografeerd), regisseur van de clip, vroeg aan onze feeërieke Björk om haar vrijen met haar Matthew Barney (de kunstenaar) op te nemen. Dat werd dan geabstraheerd tot de abstracte vormen die je ziet. Het tweede luik is dan de body mutilation, het naaien van een bruidsjurk door je huid (sinds ik ooit een expositie zag over body mutilation boeit het onderwerp me, net als body art ... kijken hoe ver mensen gaan omwille van de kunst ... ). Dus het naaien van een bruidsjurk door je huid en de body piercing (neemt ondertussen alsmaar extremere en extremere vormen aan ). De bruidsjurk van Björk is trouwens ontworpen door niemand minder dan de fantastische Alexander McQueen, een Britse ontwerper die z'n populariteit verdient.
Inderdaad een geweldige clip. Na Hunter m'n lievelingsclip van Björk. Even ongevraagd m'n top 3:

Hunter
Pagan Poetry
It's oh so quiet: (de clip lijkt eenvoudig maar is het bijlange niet) omwille van het kleurgebruik (het beeld lijkt op een speciale manier ingekleurd te zijn), Björks make up (of misschien wel het gebrek aan), de kledij, de choreografie, de setting,.. een clip die helemaal klopt.

Maar elke clip van Björk is de moeite. Heb daarom een niet echt goedkope clipoverzicht op dvd van haar aangeschaft. Niet goedkoop maar werkelijk de moeite. Allerlei interessante namen passeren er de revue: Gondry, Mondino, Sednaoui, ... Het is videoart. Het is echt videoart. :-)