van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 21 november 2011

de meeste vrouwen zijn bananen

Tijdens m'n Amsterdamse zomerdagen heeft die zin wel een kwartier lang tot een boeiende conversatie geleid. 'De meeste vrouwen zijn bananen', de quote van de dag, en 't is waar! Lemme explain: je hebt appels, peren, bananen, triangles en zandlopers en de meeste vrouwen zijn dus bananen wat hun figuur betreft. Aha. Dat bedoel ik dus. Ik ga nu effe de pretentie hebben om een correct beeld te scheppen van de feitelijke indeling die vaak zo verwarrend wordt voorgesteld. Ik heb bijvoorbeeld lang gedacht dat ik een peer ben, terwijl ik eigenlijk een zandloper ben. En Tyra Banks wordt dan omschreven als een appel: qué? Een appel met een taille dan ofzo want zij is ook gewoon een zandloper.
En ik heb een paar celebrities niet vernoemd die altijd en altijd als klassieke voorbeelden van een bepaald type worden aangehaald.
Appel: Drew Barrymore is géén appel. Als we haar dikker zien is dat overal en zij is dus een banaan. Net als de overgrote massa vrouwen.
Zandloper: Scarlett Johansson. Ik heb m'n twijfels. Okay, haar buste is groot maar haar schouders en rug lijken mij in verhouding smal en haar benen wat forser. Da's een typische peereigenschap. Salma Hayek heeft een borstvergroting ondergaan en verder geldt voor haar wat voor Scarlett geldt. Salma is een peer met een borstvergroting.

Okay, here it comes.

Omgekeerde Triangels: komt heel weinig voor bij de vrouwelijke bevolking omdat het eigenlijk een mannelijk patroon volgt. Tja, aan elke figuur is wat. Triangles hebben (brede) schouders die wijder zijn dan hun heupen. Ze komen bij op hun schouders, armen, buste en bovenbuik. Onderbuik, heupen, kont en benen blijven slank tot dun wat maakt dat ze beeldig staan met korte rokkies.
Tip: do's: korte rokjes
celebrities: Shannen Doherty, Jessica Simpson, Sherri Shepherd, Teri Hatcher, Naomi Campbell


Peer: het tegenovergestelde van de triangle en is na dé banaan de meest voorkomende vrouwelijke vorm. Een peer is makkelijk te verwarren met een zandloper maar wat een peer een peer maakt is het feit dat de schouders zichtbaar smaller zijn de heupen. Ook de rug is doorgaans smal te noemen waardoor je in combinatie met de brede heupen een smaille taille krijgt. Een peervorm dus. Een peer komt bij op de heupen (het is verbazingwekkend hoe plat hun buik wel kan blijven) en (boven)dijen.
Tip: accent op de smalle taille
celebrities: Rachel Bilson, Jennifer Aniston, Christina Aguilera, Beyoncé, Jennifer Lopez, Katie Holmes, Kristin Davis, Alicia Keys, Lucy Liu


Appel: een appel is net als een triangle 'top heavy' terwijl een peer net 'bottom heavy' is. Appels hebben een volle buste, een brede taille en dat zijn dan ook de plaatsten waar ze bijkomen, armen en benen blijven slank tot mager. Men verwart vaak een appel met een triangle maar het verschil is dat een appel altijd slanke tot dunne armen heeft, het meeste gewicht op de taille zit en de schouders evenwijdig lopen met de heupen.
Tip: eveneens korte rokjes en laat die armen ook maar zien!
celebrities: Angelina Jolie, Penelope Cruz, Reese Witherspoon, Fergie, Catherine Zeta-Jones, Liv Tyler, Uma Thurman


Banaan: meest voorkomende figuur bij vrouwen en de meeste kledij wordt dan ook ontworpen voor dit figuur. Een banaan heeft weinig tot geen rondingen. Schouders, taille, heupen het gaat allemaal recht. En als ze bijkomen wordt dat gewicht ook gelijk verdeeld. Maar ik heb ondervonden dat er ook bananen zijn die enkel bijkomen in hun buikarea. Je zou hen dus kunnen verwarren met appels maar het verschil is dat appels een volle buste hebben en een brede taille. Die bananen die ik noem krijgen enkel een buik. Maar het merendeel van de bananen komt gelijkmatig bij.
Tip: probeer een taille te creëren door een ceintuur te dragen
celebrities: Cameron Diaz, Julia Roberts, Nicole Kidman, Madonna, Eva Longoria, Hillary Duff, Heather Locklear, Kate Moss, Courtney Cox, Vanessa Paradis, Sharon Stone



Zandloper: tegenovergestelde van een appel of een banaan. Een zandloper gaat zoals een zandloper maar is makkelijk te verwarren met een peer. Net als een peer hebben ze een smalle taille, het verschil met de peer is dat bij een zandloper schouders en heupen evenwijdig lopen en de rug ook breder is. Je hebt drie soorten zandlopers: top heavy zandlopers wier buste breder is dan de heupen (waarmee ik niet bedoel dat ze smalle heupen want neej, echt niet), bottom heavy zandlopers wier heupen breder zijn dan de buste (zonder plat van voor te zijn want dat dus ook niet) en dan die zandlopers wier buste en heupen helemaal gelijk zijn. Maar belangrijk is dat de taille opvallend smal is in vergelijking met de schouders en heupen. Een zandloper komt gelijkmatig bij.
Tip: eveneens accent op de taille!
celebrities: Halle Berry, Megan Fox, Kelly Brook, Kylie Minogue, Tyra Banks, Blake Lively, Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker, Christina Hendricks



3 opmerkingen:

LUC zei

Amaai , wat een vormen ! Die zandlopers hebben waarschijnlijk geen adem als ze zulke kleren dragen en hoe pakt ge dat als man vast ?hahaha

Ollie is een banaan met een gezwel hahaha !

Stephanie meiske , als je de glamour babes een zou zien als ze 's ochtends opstaan ! Hun gage van de fims gaat voor de helft naar de make up , kapper , speciale voeding en de folterkamer (fitness).
Neen hoor geef ollie maar hoe dat de vrouw er natuurlijk uitziet !

katie morosky zei

:-D Ik had een paar foto's bij elkaar gezocht om een megacontrast weer te geven. En inderdaad, dé zandloper van B.B. . Wauw.

Unknown zei

Ek wil graag bors estetika te hê. Maar uit Turkye Ek het 'n goeie plastiese chirurg te vind.
Memeestetiği