van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 14 oktober 2011

the birth of Jessica Rabbit

We maakten kennis met Jessica Rabbit in 1988 in het geniale Who Framed Roger Rabbit? en een nieuw tekenfilm sex symbol slash icon werd ons voorgeschoteld. Sindsdien is zij de sexiest der tekenfilmfiguren en mensen stellen zich ernstige vragen of zij ooit overtroffen kan worden. Begin jaren '90 deed men een poging met Holli Would in Cool World maar alle pogingen ten spijt, Jessica blijft on top.


Interessant is dan ook om te bekijken waar zij werkelijk vandaan komt, ik bedoel, waar is de bron? De inspiratie? Zoals Naomi Campbell model stond voor Pocahontas. Wel hier:

1. Red Hot Riding Hood:

Red Hot Riding Hood is een figuur ontsproten uit het brein van Tex Avery. Tex Avery was een genius, als u nog nooit een cartoon van hem hebt gezien, doen gewoon doen. Er was een tijd waarin ik dvd's vol ging halen met z'n werk en telkens opnieuw verbaasd stond van z'n genialiteit. Lachen kan je met hem. Het moge verder ook duidelijk zijn dat zij mee aan de basis lag van Jessica Rabbit.


2. Rita Hayworth:

Ook zo'n beauty uit de Golden Age van Hollywood. Een roodharige Latina. Rita had de moves, de voice, de looks, het talent en het charisma.


3. Veronica Lake:

Een der Hollywoods schoonsten uit de Golden Age en Jessica Rabbit mocht haar signatuur kapsel lenen. Het kapsel waarmee je een oog bedekt en de rest zijn shiny lokken.


4. Lauren Bacall:

Zij mocht zich de vrouw van Humphry Bogart noemen en een Golden Age classy gracefull star. Ook deze schoonheid was een inspiratiebron voor de onvergetelijke Jessica.


5. Kathleen Turner:

Kathleen deed haar voice, toenertijd had zij de meest verleidelijke stem in Hollywood, zodoende stonden de producers aan haar deur. "Can we have your voice?" "Suhure."


En zo komen we aan Jessica Rabbit. Over haar is dus nagedacht. Amy Irving deed trouwens de zangpartij, haar mogen we ook niet vergeten.




Geen opmerkingen: