van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 5 oktober 2011

antibont

De voorbije dagen ben ik vooral aan het lezen over animal cruelty, dierenmishandeling. Ik worr er misselijk van. Volgens sommigen hou ik niet van dieren omdat ik simpelweg niet de behoefte voel om de meeste dieren vast te nemen maar eigenlijk hou ik nét juist wel veel van dieren: als ik een huisdier onder mijn hoede krijg, geef ik het verstikkend veel liefde en de enige beesten die van mij een mep kunnen verwachten zijn muggen en grote insecten binnenskamers. En de reden waarom ik geen huisdier neem, is omdat ik niet zeker ben of ik er wel goed zorg voor kan dragen, ik wil zo'n diertje écht niet naar het asiel brengen, da's te zielig. Daarnaast weiger ik al jaren een circus binnen te stappen waarin ze dieren gebruiken. Maar het stomme is dat, als je opkomt voor de rechten van het dier je aanzien wordt als een fanatiekeling, een extremist. Begrijpe wie begrijpe wil.
Maar wat ik écht écht écht niet kan begrijpen is dat sommige mensen na de jaren '70 nog steeds bont blijven dragen. Ofwel ben je dan dom of totaal gewetenloos: die dieren worden geëlektrocuteerd, levend gevild, keihard mishandeld om hun pels. Je hebt van die celebrities die dan aan goede doelen gaan schenken maar volgens mij ben je niettemin totaal ongeloofwaardig als je bont blijft dragen. Heb je bloed aan je handen. Beyoncé zei dat ze zich ongemakkelijk voelde toen men haar vroeg waarom ze bont bleef dragen wetende dat die dieren ervoor moeten lijden. Zij voelde zich ongemakkelijk, hoe denkt ze dat die dieren zich niet zouden gevoeld hebben? Een activiste gooide poeder op de bontjas van Lindsay Lohan en men behandelde haar alsof zìj iets fout zou hebben gedaan. Het verschil tussen iemand die wat poeder op een jas smijt en iemand die een beest levend laten villen deed er effe niks toe leek het wel.
En voor hen die denken nepbont te dragen: veel zogenaamd nepbont is echt, the real disgusting thing dat ooit zo prachtig door het beestje gedragen werd. Ontwerpers en fashionista's roepen dan dat antibontorganistaties de mode-industrie kapot maken maar hallo? Alsof er alleen maar jassen van bont vervaardigd zijn. Een bontjas vind ik sowieso een lelijk ding, lelijk omdat je weet waar het vandaan komt en het toont de drager ervan van zijn lelijkste kant. Onlangs kwam er aan het licht dat de producenten van fake Uggs wasbeertjes levend laten villen voor hun pels. Ik heb er geen in de kast staan maar als ik ze had, gooide ik ze meteen in de Schelde. For sure.



2 opmerkingen:

LUC zei

Ben volledig met je eens ! Ik vindt het zelf een misdaad , weerloze dieren doodknuppelen voor hun pels of levend villen ... Als ik eraan denk... Echter Ollie is in Alaska geweest en de indianen aldaar jagen op pels voor hun eigen gebruik , ook vangen ze een potvis om in de winter te kunnen overleven en dat is volgens mij hun recht om te kunnen overleven ! Maar ze zijn zeer selectief en proberen de natuur in evenwicht te houden ! Je kan niet geloven hoe één die mensen met de natuur zijn !

katie morosky zei

Ja, inderdaad. Indianen vinden het vreselijk hoe westerlingen de natuur kunnen misbruiken en ik kan het niet anders dan eens met ze zijn.