van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 7 oktober 2021

Meryl Streep en Sharon Stone

 Katherine Hepburn, Bette Davis in dit uitzonderlijk getalenteerd rijtje past Meryl Streep. Meryl Streep kan elke rol spelen, meer zelfs: ze weet je te betoveren. Haar rol in Sophie’s Choice (begin er maar es aan) staat bekend als een van de beste acteerprestaties ooit op het witte doek. Elk accent, elke imitatie, komisch, dramatisch, speels, Meryl doet het. 

Vandaag las ik dat Sharon Stone, laten we eerlijk zijn: een middelmatige actrice, staat ook bekend als een narcistische egomaniac in Hollywoodkringen, zich durft aan te meten met een acteerwonder als Meryl Streep. Dan laat je echt wel in je kaarten kijken: opgeblazen ego, belachelijk naast je schoenen lopen en het vieze woord: envy. 

Voor mij is Meryl Streep een iconische actrice, niks voor niks vernoemde ik haar samen met Katherine Hepburn en Bette Davis. Once in a while staat er zo’n actrice op. Sharon Stone hekelt de Meryl Streep adoratie, dat doe ik niet want ik ken haar niet als persoon. Ik adoreer wél haar waanzinnige talent, fenomenale veelzijdigheid. Al die personen die Sharon Stone gelijk geven (vreemd dat dit zelfs maar gebeurt) zouden wat meer films met Meryl Streep moeten bekijken. 
Altijd jammer dat mensen vergeten hoe fenomenaal anderen hun prestaties zijn. En in dit geval achter een narcistische egomaniac lopen die Sharon Stone heet. Het is zo doorzichtig: stamp andere veel getalenteerdere personen naar beneden en verhef jezelf op een onrealistische hoogte. Plaats daarbij nog andere getalenteerde personen bij je betoog zodat het ‘lijkt’ dat je een goed punt maakt. En vertel erbij om het af te ronden dat de persoon waarover het gaat er ook zo zou over denken. Dàt is hét betoog van vele narcisten. Belachelijk dat zovelen er in trappen: « Ze heeft een punt. » Nee, dat heeft ze niet. 

Over haar studententijd in Yale zei de toneelleraar van Meryl Streep twee zaken die doorwegen: « De eerste dag vroeg ik m’n studenten zwijgzaam een houding aan te nemen. Bij Meryl Streep gebeurde er iets. Ze zei niks, ze zat er ogenschijnlijk rustig maar er gebeurde iets. » Zoiets is weinig acteurs gegeven. Ten tweede: « Ik vind het wel bijzonder dat ze het meeste wordt gevraagd voor dramatische rollen. In Yale speelde ze doorgaans de komische, daar blonk ze in uit, hilarisch was ze. » Belachelijk veelzijdige actrice dus. 

Sharon Stone, voetjes op de grond: Nicole Kidman is een veel betere actrice dan jou, Reese Witherspoon is een veel betere actrice, Halle Berry is een betere actrice, sla me de bek niet open over het acteerwonder die Cate Blanchett heet en Viola Davis, natuurlijk veel betere actrice evenals Julianne Moore. Ja, zelfs Cameron Diaz die het vooral van haar charme moet hebben. Jennifer Lopez, Sharon Stone, lijkt me een meer realistische vergelijking. Dat gaat niet over vrouwen tegen elkaar opzetten: dit gaat over een groter talent dan het jouwe erkennen. 
In plaats van Meryl Streep te benijden zou ze beter wat van haar leren. Kijk naar Cher: haar allereerste rol was naast Meryl Streep en ze dacht: in haar heb ik een goeie leermeester. En geleerd heeft ze!
Envy, siert niemand. Watch and learn from the best of the best.

Meryl Streep als Julia Child


Meryl Streep als Florence Foster Jenkins


Meryl Streep in verschillende rollen


Meryl Streep als Miranda Priestly



Meryl Streep in verschillende rollen



Geen opmerkingen: