van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 25 december 2010

Ava Lavinia Gardner

Gisteren helemaal geen tijd gehad voor de Steenbok van de dag maar dat betekent niet dat ik hem zomaar aan mij laat voorbijgaan. Steenbokken hebben het sowieso al lastig met jarig zijn tussen de feestdagen door dus dan ga ik mijn brothers and sisters absoluut niet vergeten. Een rechtzetting. Een Steenbok van de dag van gisteren.

Steenbok van de dag: Ava Gardner (24 december 1922):

Ava Gardner is een van die klassieke Hollywoodladies waarvan je zou denken dat ze in Hollywood geboren zijn. Of tenminste toch ergens in New York, Los Angeles, Philadelphia, Boston, een van de Amerikaanse liberale steden dus. Ze lijkt zo sophisticated. De waarheid is dat ze van the South komt uit een arme boerenfamilie en met een keiharde haast onverstaanbare Southern drawl sprak toen ze voor het eerst voor de camera stond. U weet wel: zo ga je spreken met te veel pruimtabak in je mond. Tuff.
Niks wees erop dat ze een filmster Hollywood old style zou worden tot ze haar zus in New York bezocht en daar ontdekt werd door de man van haar zus de fotograaf. Foto's als een ticket to Hollywood: een Hollywood scout spotte haar foto en nam haar mee in de filmstudio. Ze leerde haar Southern drawl af en daar was Ava Gardner. Madame Ava Gardner. Sophisticated on the outside maar volgens bronnen een amazone als ze kwaad werd. Our sister.



Geen opmerkingen: