van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 12 november 2009

pontresina

Ik vond het wel leuk om m'n Clubvakanties vrij te geven dus ga ik gewoon verder.

De beste Clubvakantie was met Club Med in Pontresina, een jaar na Aldiana Fuerte Ventura. Een jaar later had ik ook de beste vakantie: een interrail Italië vakantie met Sporku (de nu Lierse schepen Sophie D'Hulst was erbij, en zij was toen ook al niet op haar mond gevallen, blij toe want ze gaf ons een kippenvel moment toen ze 'Morgen' ('Tomorrow') zong uit Annie, onvergetelijk). We hadden in Pontresina een hecht groepje vrienden die alles met elkaar deden, deelden, echte Friends (onze kamers waren zelfs over elkaar). Kom me niet vertellen dat Fransmannen idioot zijn want ik heb met hen reuzevakanties beleefd. Ik was er verliefd op de tennisleraar, die we de 'ass' noemden (in positieve zin) en omdat onze ouders de hele dag gingen stappen in de bergen waren wij tieners vrij om vrijwel niets te doen: alles wat we deden was hangen aan het zwembad, baden in de sauna, eenmaal gaan raften (avontuur!), wandelen voor een dagje St Moritz (het naburige stadje). En oh ja, ik deed wel iets: ik zat op golfles (niet dat ik daar nog iets van techniek over weet). En oh ja, we hebben een dagje in de Zwitserse bergen gewandeld (daarna weet je wel waarom wij de lage landen heten te zijn).
Ik kwam in Pontresina ook iemand tegen om nooit te vergeten, dat was Gilles. Ik was namelijk heel verliefd op Gilles. En dat was vrij excentriek van me aangezien hij niet erg geliefd was, hij werd eerder getolereerd door ons hechte Friends groepje. Gilles was namelijk arrogant, en ik zeg dat niet zo gauw over iemand. Hij kwam uit Marseille en was daar was bijzonder trots over. Marseille heeft dezelfde reputatie als Antwerpen in Frankrijk: pretentieus havenvolk. En dat was hij. Werkelijk. Het enige wat ik over z'n familie weet is dat z'n vader vaak whiskeys dronk aan de bar, iets wat Gilles ook altijd dronk, maar dan in het restaurant. De Friends (buiten Gilles) wisten allemaal dat ik smoor op hem was maar waren daar heel discreet over want hij viel namelijk op modellenvrouwentypes: hij flirtte met Camille, een blonde Franse stoot die uitsluitend Gaultier droeg. En ik uit Antwerpen kon daar dus zeker niet tegenop. Of dan was hij aan het opscheppen dat hij dronken wakker werd met een naakte sexy Club Medmedewerkster (G.O. heten zij) naast hem. Ik jaloers. Maar ik heb, uit onzekerheid, Gilles nooit mijn liefde verklaard. En ik vraag me nu nog af of hij nog steeds zo'n arrogante kerel in Marseille is. Toen voelde ik me met hem verbonden, we zijn beiden Steenbokkken (je zoekt altijd wel iets).
Clubvakanties. Moet je gewoon es meemaken. Een van m'n vriendinnen heeft ooit voor Club Med gewerkt, en ook zij heeft daar de warmste herinneringen aan. Club Med, club met wa? Club met veel plezier.

Geen opmerkingen: