van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 25 maart 2015

in concert




Ik ben niet echt de meest notoire concertganger. Ik verveel me eigenlijk nogal tamelijk snel op concerten als de muziek me niet veel zegt. Nieuwe muziek ontdek ik liever via YouTube, Last Fm en alle mogelijkheden die we in dit digitaal tijdperk hebben. Weet je, dan kan ik skippen als het me niets zegt.
Maar ondertussen heb ik niettemin toch al wat livebands de revue zien passeren. M'n eerste, allereerste concert was Johnny Clegg and the Savukas. In Brussel. Toenertijd moest je nog naar Brussel gaan, Vorst Nationaal, om een band van wereldformaat te zien. Ik was in die tijd nog zo ontzettend jong, 9 jaar. Maar je eerste concert vergeet je nooit, denk of hoop ik toch. Het tweede doe ik trouwens ook niet, hoor. Dat was B.B. King. En 'k was toen ook nog geen puber.

Ondertussen heb ik genoeg live acts gezien om de meest memorabele op te sommen. De minst memorabele kan ik ook doen, maar da's dan weer zo negatief. En effe kort vermelden: je moet al heel erg sucken om mij teleur te stellen op een concert. Doorgaans ben ik heel enthousiast. Tegelijkertijd moet je ook al met de grote middelen uit huize komen want ik verveel me redelijk snel. 




Mijn top memorabele concerten:

Prince- Welcome 2 America - Gent, 6 juli 2011
Prince - Prince Live-  Sportpaleis - 8 november 2010
Prince - Hit and Run Part II - Sportpaleis - 27 mei 2014 (with the 3th Eyed Girl)
Prince - One Nite Alone - 18 oktober 2002
Prince - Werchter Boutique - 10 juli 2010
Björk.  Werchter - 7 juli  1996
Björk - Werchter  - 5 juli 1998
Madonna Sticky and Sweet Tour - 11 juli 2012
George Clinton - Rivierenhof - 17 juli 2011

Prince on top. Da's duidelijk aan m'n lijst te zien. 'k Heb hem vijf keer gezien en zelfs z'n minste concert vond ik beter dan alle andere concerten die ik voorheen zag. It is Prince.
Daarna Björk. En jawel, ook alle concerten, twee dus, die ik van haar zag behoren in die opperste top.
Met het laatste concert dat ik van haar zag wist ze me er overigens in een show van amper een uur me ervan te overtuigen haar toenertijd laatste cd te kopen, dan kan je wel iets. 
Madonna Sticky and Sweet: het was de eerste keer dat ik Madonna zag dus was sowieso door het dolle heen. Madonna, m'n eerste vrouwelijke idool! Ze wist ze m'n aandacht twee volle uren lang vast te houden en bracht me tot een ontroerend hoogtepunt met haar Michael Jackson tribute.  Voor mij meer dan een geslaagd optreden dus.
En dan George, George Clinton. I'm a P-Funkadelicateer sinds jaren. Funk is m'n favoriete genre en Prince en George Clinton (Funkadelic, Parliament) zijn mijn muzikale helden. Natuurlijk kon dat optreden alleen maar geslaagd zijn. En ja, dat was het ook.



Geen opmerkingen: