van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 3 juli 2024

Verre reizen


Tweede foto van mijn allereerste verre reis alleen. Japan (de eerste foto was van de metrolijnen in Tokio). Ik werd kort na aankomst geïnterviewd op de luchthaven door de Japanse televisie en kreeg deze sticker. Foto’s in dit bericht zijn uit eigen archief. Een film kan ik hier jammer genoeg niet uploaden. 


Nog zoveel nachten slapen en ik vertrek voor de derde keer naar het Sub-Sahara. Na Rwanda, Tanzania en Zanzibar wordt het ditmaal een reis naar Zambia, Zimbabwe en Botswana.
 Ik hou nu eenmaal van verre reizen, van bijna ieder aspect ervan: eerst je bestemming vastleggen (die je absoluut niet zomaar lukraak kunt kiezen), het uitgebreide plannen van de reis. Je moet dit wel doen want je kan niet zomaar de eerste trein terug nemen. De praktische voorbereidingen die best stresserend kunnen zijn (vaccinaties, visums etc.). Ja, tot het zelfs kiezen van welke luchtvaartmaatschappij toe doe ik ontzettend graag.  
Kortom, de hele rimram ervoor die velen eigenlijk een noodzakelijk kwaad vinden, is voor mij al een feestje.
 



Dan de hele reis zelf. Totaal andere gewoontes zien, leren van andere culturen. Dààr doe ik het nog het meest voor: de mix van Afrikaanse en Midden-Oosterse cultuur in Zanzibar, Halloween in Tokio ervaren en ik kan zo wel effe verder gaan. 

Op safari gaan blijft nog steeds mijn topervaring. 




Geen opmerkingen: